Henrik Glahder med backinggroup. Foto: Lars Norman Thomsen

Henrik Glahder med backinggroup. Foto: Lars Norman Thomsen

Fotogalleri - revy:

Det første Æbleskud bliver ikke det sidste

Revytraditionen er genskabt i Ebeltoft. Det må være konklusionen efter tre veltunede revydage med plads til både latter og alvor

Af
Af Lars Norman Thomsen

Henrik Glahder har i mere end 25 år spillet, skrevet og instrueret professionelt børneteater og turneret mest i Danmark, men også i Sverige, Tyskland og Bulgarien. Det var med Musikteatergruppen Rivegildet, som havde base på Djursland, nærmere bestemt i Helgenæs Forsamlingshus.

Sammen med Anne Mette Holm, leder af Lærkehuset i Ebeltoft, og tidligere revy­skuespiller i Lystrup, fik ?Henrik Glahder før sommerferi­en sparket gang i tidligere tiders stolte revytraditioner i Ebeltoft.

"Vi har været en lille gruppe på 2-3 stykker, som skrev revyen i august og september," fortalte Henrik Glahder forud for sidste uges tre forestillinger i Kulturministeriet.

Syv spillere og en pianist

Lokalavisens overværede revyen fredag aften fra første række og gik fra Kulturministeriet to timer senere klukleende over en herlig og tilpas crazy revy. Syv glade skuespillere con amore og en pianist, plus en række hjælpere bagved, der alle tydeligvis var spillet varme fra start efter at have spillet med publikum på både onsdag og torsdag.

27 indslag afbrudt af et kvarters pause blev afviklet med tempo og timing. 'Shorties' kalder man formen på nudansk, ifølge Henrik Glahder, der sammen med Anne Mette Holm havde stået for instruktionen.

Begge trak også et læs på scenen.

Ebeltoft med mere

Det første Æbleskud, som var revyens titel, spillede nok på Ebeltoft som bagtæppe, men det var ikke af de traditionelle lokalrevyer, hvor man nærmest skal være på tæt hold af begivenhederne for at synes, det er sjovt.

"Det handler om Ebeltoft, handler om ting der er vigtige i tiden, om menneskers morskab og dårskab. Til publikums morskab, forhåbentligt. Der er mange sange og mange små indskud," skrev Henrik Glahder på forhånd lokkende til Lokalavisens udsendte.

"Om Ebeltoft er det lidt om lyserøde kanoner, skæve erhvervsideer, new public management, fremtiden, aldersfordelingen og ja .. hvad fanden sker der i Ebeltoft," fortsatte lokketonerne.

Han tog ikke munden for fuld.

Revyen var skiftevis hylende morsom, eftertænksom og først og fremmest velspillet, godt tænkt og flot sat op i et enkelt regi.

Det første Æbleskud bliver langt fra det sidste.

Publiceret 01 December 2016 08:32