Linda Libra, Bodil Bach og Liselotte Schlægelberger opfordrer borgerne til at være med til at gøre Cirkelhaven klar til den store plantedag lørdag 29. oktober. Foto: Martin Schultz

Linda Libra, Bodil Bach og Liselotte Schlægelberger opfordrer borgerne til at være med til at gøre Cirkelhaven klar til den store plantedag lørdag 29. oktober. Foto: Martin Schultz

Ugelbølle:

Borgerne kan være med til plantedag

Parklauget i Ugelbølle Bypark inviterer lørdag byens borgere til plantedag

Af
Af Martin Schultz

Så er det med gribe spade, spand og rive, hvis man vil være med til at tage næste skridt i beplantningen af Ugelbølle Bypark. Lørdag 29. oktober kan man nemlig være med til at beplante Cirkelhaven i Ugelbølle Bypark.
“Cirkelhaven er et af de sidste anlægsprojekter i byparken, for vi været i gang i to år og mange træer og planter står allerede på deres pladser. Vi mangler kun lidt småbeplantning i området, og så randbeplantningen, som kommer til at bestå af særlige træer og buske og følger forskrifterne for den slags,” siger medlem af Parklaugets bestyrelse, Liselotte Schlægelberger.

Broen til roen

Men lørdag 29. oktober kl. 10 er alle velkomne med deres haveredskaber, for da skal der plantes 90 sargentsæbletræer i Cirkelhavens yderste cirkel. Bede og stier er anlagt, så desuden skal beddene luges og beplantes med forskellige planter.
“Der skal opstilles fire bænke i Cirkelhaven, som vi håber kan blive et sted, hvor byens borgere kan sætte sig, slappe af og nyde området,” siger Liselotte Schlægelberger. Hun er sammen med Parklauget godt i gang med at etablere “broen til roen”, som skal lede borgerne ad en sti henover Byparkens sø hen til Cirkelhavens ro.
Anlæggelsen af parken følgger nøje en plan, som landskabsarkitekten Jørgen Larsen har tegnet, og som det blev mulig at få tegnet efter en bevilling på 70.000 kroner fra Havefonden

Hele byens park

Parklauget håber, at byens borgere vil tage Ugelbølle Bypark til sig og bruge den til at finde ro og fordybelse, og til at mødes og være sammen med hinanden.
“Tanken om Byparken hænger sammen med etableringen af Ugelbølle Friskole på denne grund, som forbinder de ældre og de nye dele af Ugelbølle. Byparken ligger på kommunens jord, men vi har lavet en aftale om at få lov til at bruge og passe området,” siger formand for Parklauget, Bodil Bach.
Byparken er hele byens park, og knytter samtidig by og skole sammen. Skolen kan bruge parken og alle kan bruge legepladserne, fodboldbanen og den multibane, som Ugelbølle Friskole er ved at anlægge med midler fra Støtteforeningen, forældre og skolen.
“Vi opfordrer folk til at tage byparken til sig og bruge den. mange har også været med til at købe træer og planter til parken, så vores håb er at det bliver et samlingssted for store og små i alle aldre,” siger Liselotte Schlægelberger på Parklaugets vegne.

Publiceret 28 October 2016 11:14