Brian Mikkelsen

Brian Mikkelsen

Debat Syddjurs:

Nu fredes Djurs Sommerland

Af Brian Mikkelsen, finansordfører, Det Konservative Folkeparti:

"Denne uge betød en stor sejr for danske virksomheder, vækst og turisme ude i det danske land. Det Konservative Folkeparti har nemlig fået stemt et politisk forslag igennem, der vil være til gavn for Djurs Sommerland og Tivoli Friheden og de mange årlige gæster.
Alt for længe har forlystelsesparker landet rundt været underlagt urimelige elafgifter, der har truet lokale arbejdspladser og skabt for høje forlystelsespriser for helt almindelige børnefamilier.

Forslaget handler om, at danske forlystelsesparker, der længe er blevet straffet af en forældet lovgivning, nu får nedsat deres elafgift, så de sidestilles med andre energiintensive erhverv. Vi skaber nu fair og rimelige konkurrencevilkår – og ikke mindst flere muligheder for danskerne.

Langt størstedelen af de store forlystelsesparker i Danmark ligger i land- eller yderkommuner, hvor forlystelsesparkerne udgør det lokale samlingspunkt for mange familier. Men de lokale forlystelsesparker har været presset af ringe erhvervsvilkår, der har betydet, at de betaler fire gange så meget i el som deres svenske konkurrenter på forlystelsesområdet.

Det er simpelthen ikke i orden, og det får vi heldigvis ændret nu.

Hos Det Konservative Folkeparti værner vi om det lokale erhvervsliv og vores kultur.

Vi har kæmpet, siden den seneste regering afviste det, for, at Djurs Sommerland og Tivoli Friheden og andre forlystelsesparker skal konkurrere på lige vilkår – så de kan skabe flere arbejdspladser og måske endda lavere priser for børnefamilierne. Det er nu endeligt lykkedes.
Og det er netop et bevis på: At borgerlige stemmer, der arbejder, skaber klare resultater."

Publiceret 28 October 2016 05:30