Debat Norddjurs:

Hvad har skatteborgerne fået for støttekroner til Djurs Wind Power?

Af Paul-Werner Johnsen, Ellekrogen 5, Grenaa:

"Bestyrelsesformand for Djurs Wind Power (DWP), Jan Bo Allermann, udtaler til Lokalavisen Norddjurs, at man vil stoppe samarbejdet med Norddjurs Kommune, når at der ikke er bred politisk opbakning til samarbejdet i kommunalbestyrelsen. Jan Bo Allermann udtaler i den forbindelse, at Norddjurs Kommune årligt har betalt 375.000 skattekroner til DWP plus, at der er blevet betalt for diverse andre omkostninger.
Læs også: Erhverv: Djurs Wind Power vælger at gå selv
Det kan jo nok godt beløbe sig til en halv million støtte-/skattekroner, ja måske mere pr. år. Hvad har skatteborgerne fået for de støttekroner? 

Det kan jo godt dreje sig om flere millioner, når, at det er pr. år. de her udbetalinger har fundet sted.

Med den meget anspændte økonomiske situation som Norddjurs Kommune befinder sig i, så finder jeg det meget uansvarligt, at der deles så rundhåndet ud af skattekroner til en privat forening. Men det ser man desværre alt for tit, at vores politikere er meget seriøse på den front. Lad mig lige minde om, at vi her i kommunen har oplevet at få to helt pæne skattestigninger inden for en kort årrække, så pæne at almindelige lønmodtagere har fået udhulet deres løn, fordi der ikke har været noget lønfremgang i mange år.
Nogle lønmodtagere har desværre haft den oplevelse at gå ned i løn, fordi de har fået opsagt deres lokalaftale. For dem er det jo kun endnu hårdere.
En halv million kroner på et kommunalt budget vil mange jo nok synes, at det fylder ingenting. Det er faktisk det samme beløb, som Kulturhuset Pavillonen havde i udsigt til at miste. Nu skete det så heldigvis ikke, for de gør et stykke rigtig godt arbejde dernede. Jo, så en halv million fylder i et budget.
Hvorfor vælger man at støtte DWP med et så stor beløb? Støtter Norddjurs Kommune for eksempel Grenaa Handelsstandsforening (Shopicity Grenaa, red.), så det kunne komme noget mere liv i midtbyen? Jeg tror det næppe.
Jeg synes, at i forbindelse med, at der har kørt en debat om vindmøller, er der kommet rigtig mange dårlige ting frem i lyset om, hvordan tingene de sker her i kommunen.
Det gør det rigtig ærgerligt, at der er et helt år til, at der er kommunalvalg. Der trænger til en alvor udskiftning i vores kommunalbestyrelse."

Publiceret 28 October 2016 06:00