Frederik Thøgersen. Foto: Lars Norman Thomsen

Frederik Thøgersen. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat Norddjurs:

Poul Anker Lübker - Kuk kuk ... bøh!

Af
Af Frederik Thøgersen

Stensmarkvej 16a

8500 Grenaa:

"Der trænger sig en masse spørgsmål på i forhold til de tre kæmpevindmøller, som Grenaa Havn vil købe og opstille lige ved Grenaa by. Det har indtil nu været havnens direktør, som har forsøgt at indgå i en dialog med borgerne, dog uden at komme med svar på vores spørgsmål, men dialogen har direktøren trods alt forsøgt.
Det er for mig underligt, at I så vigtig en sag er Grenaa Havns bestyrelsesformand aldeles tavs. Gad vide om opstanden om de kommende møller er nået frem til bopælen i Schweiz?
Det kunne være interessant at høre bestyrelsesformanden, hvorfor det netop er Adwen, man har valgt skal levere møllerne?
Har Grenaa havn haft et udbud, og hvad var de grundlæggende krav til leverandøren? Har man valgt ud fra pris, ydelse eller sandsynligheden for den pågældende virksomhed vil anlægge en fabrik?
Grunden til at jeg og andre borgere kunne være interesseret i ovenstående spørgsmål er jo, at det viser sig, at havnen vil investere for 500-650 mio. kroner i tre kæmpevindmøller. Så må man jo antage, at havnen kan stille nogle krav til leverandøren af vindmøllerne.  
Det kunne for eksempel være afstanden til Grenaa by, som kunne være interessant at høre om. Hvorfor kan disse møller ikke komme længere væk fra beboelse, det har jeg endnu ikke hørt nogle argumenter for endnu?"
 

Publiceret 28 October 2016 11:36