Pia Bjerregaard skifter løsgængerrollen ud med et medlemsskab af Dansk Folkeparti. Arkivfoto

Pia Bjerregaard skifter løsgængerrollen ud med et medlemsskab af Dansk Folkeparti. Arkivfoto

Partiskifte:

Løsgænger Pia Bjerregaard finder ny platform hos Dansk Folkeparti

Den tidligere socialdemokrat er blevet optaget hos Dansk Folkeparti i Norddjurs Kommunalbestyrelse, som nu bliver tredjestørste parti kommunalestyrelsen med tre mandater

Af
Af Lars Norman Thomsen

Først var hun medlem af Venstre, senest af Socialdemokratiet og nu Dansk Folkeparti.
Løsgænger Pia Bjerregaard har fundet sig en ny politisk platform.
"Jeg har nu været i lokalpolitik i snart 17 år, og jeg har erfaret, at det for mig er helt afgørende, at den politik, jeg står på mål for, baserer sig på de værdier, der for mig som menneske er grundlæggende, samt atjeg vil fastholde, at have ret til at have min egen mening," skriver hun i en pressemeddelelse
"Jeg har derfor nu meldt mig ind i Dansk Folkeparti, hvis værdier blandt andre tæller en god socialpolitik, med empati for de handicappede, de ældre og de svage, hvilket altid har været mine egne mærkesager."
Pia Bjerregaard forlod Socialdemokratiet 24. august 2016 sammen med partifællen Helle Plougmann dagen efter, at de to sammen med resten af S-gruppen havde været med til at give Grenaa Havn A/S mandat til at fortsætte planerne med at realisere det efterhånden meget omtalte havvindmølleprojekt med tre vindmøller ud for havnen på hver 210 meter i højden.
Bjerregaard og Plougmann følte, at den socialdemokratiske partiledelse havde hævet en ladt pistol foran deres bryst ved i et brev forud for afstemningen at meddele hele S-gruppen, at det ville få konsekvenser for fremtiden, hvis de ikke bakkede fuldtonet op om borgmester Jan Petersen. Det fik dem til at vinke farvel til borgmester-partiet.
Pia Bjerregaards nye venner i Dansk Folkeparti, Steen Jensen og Inger K. Andersen, var begge med til at give mandatet til Grenaa Havn, men det får ikke det nyeste medlem til at frygte for sin fremtid. Tværtimod:
"Dansk Folkepartis politik i Norddjurs er præget af frihed og tillid. Vi bør have mere tillid til hinanden og hylde det selvstændige initiativ, og så skal vi bruge vores kræfter på de, der reelt er svage," skriver hun i pressemeddelelsen.
 
 

Publiceret 26 October 2016 20:25