Henriette Vendelbo har ingen planer om at stille op for et parti eller en liste til næste års kommunalvalg.

Henriette Vendelbo har ingen planer om at stille op for et parti eller en liste til næste års kommunalvalg. "Jeg kan ikke se mig selv i lokalpolitik, for jeg beskæftiger mig jo kun med enkeltsager, der interesserer mig," siger hun.

KV 2017:

Henriette Vendelbo takker nej til politik

Vindmølledebattøren kan ikke se sig selv i rollen som lokalpolitiker

Af
Af Lars Norman Thomsen

Mange troede nok, at vindmølledebattør Henriette Vendelbo ville stemple ud af debatten, da de tre planlagte vindmølleprojekter på land ved Hevring Ådal, Søby og Aalsrode i juni 2016 blev lagt ned af et politisk flertal i Norddjurs Kommunalbestyrelse, men sådan har det ingenlunde været.
Tværtimod kan man næsten sige, for Henriette Vendelbo er fortsat med uformindsket kraft. Nu gælder det modstanden mod havvindmølleprojektet ud for Grenaa Havn.
Man kunne sagtens få den tanke, at Henriette Vendelbo, der bor i Sorvad ved Vivild, var på vej ind i lokalpolitik, men det afviser hun på det skarpeste, selvom hun har fået flere følere fra politiske partier forud for Kommunalvalget i 2017.
“Jeg kan ikke se mig selv i lokalpolitik, for jeg er jo ikke politiker, men derimod en borger, der kæmper for en sag, som jeg brænder for,” siger hun.

Aldrig den store interesse

Før vindmølledebatten begyndte at tage fart med Hevring Ådalprojektet havde Henriette Vendelbo aldrig beskæftiget sig synderligt med politik.

“Det har aldrig interesseret mig vildt, men jeg har da stemt som alle andre ved både folketings- og kommunalvalg,” siger Henriette Vendelbo.

Politisk har hun nærmest svinget som et pendul.
5-6 partier fra SF til Konservative har fået hendes stemme gennem årene, som husker det.

“Jeg er mere optaget af en sag end jeg kigger på det enkelte partis grundholdninger, og derfor passer jeg slet ikke ind i et traditionelt politisk billede,” siger hun.

S er den røde klud

De, der har fulgt Henriette Vendelbos som debattør, vil vide, at det ikke bliver Socialdemokratiet, der får hendes stemme ved næste års kommunalvalg.
Socialdemokratiets partisymbol er den røde rose, men for Henriette Vendelbo er Socialdemokratiet i Norddjurs mere en rød klud end en velduftende rose.
For den efterhånden trænede debattør er Socialdemokratiet i Norddjurs personificeret ved borgmester Jan Petersen selve symbolet på MAGTEN, når den er værst.
"Der findes hæderlige partier og politikere i Norddjurs, men ikke Socialdemokratiet og borgmester Jan Petersen.”
Hun fremhæver ofte, at Socialdemokratiet er et parti, der forlanger, at medlemmerne i kommunalbestyrelsen retter ind - ellers er det ud af vagten. Uden blik for, at et borgmesterparti er nødt til at have en forventning om, at de menige medlemmer ikke bare kan fare frem med alle mulige meninger og holdninger og lade anarkiet råde.
"“Jeg søger at finde frem til sandheden i de sager, som jeg kæmper for eller imod. Det gør jeg for eksempel ved at søge aktindsigt, men jeg opdager jo desværre løbende, at jeg ikke får tilsendt alle dokumenter, som jeg er berettiget til, af Norddjurs Kommune, og senest har vi set i sagen om havvindmølleprojektet ud for Grenaa Havn, at borgmesteren lige glemmer at oplyse om en deadline for en ansøgning og i stedet siger noget helt andet på kommunalbestyrelsesmødet for at få kommunalbestyrelsen til at stemme ja til at give Grenaa Havn et mandat til at arbejde videre.” 

Publiceret 26 October 2016 13:34