Birgit Winther har sammen med sin mand Peter Mejlby uddannet sig til Asinoterapeut.

Birgit Winther har sammen med sin mand Peter Mejlby uddannet sig til Asinoterapeut.

Fotogalleri:

Æsler hjælper børn og stressramte

Asinoterapi hedder den metode, Birgit Winther og Peter Mejlbye bruger til blandt andet at hjælpe børn med udviklingsforstyrrelser

Af
Anette Bonde

Seks æsler græsser i solen ved Birgit Winther og Peter Mejlbys gård lidt uden for Nørager. De er stille og rolige, og er blot i kraft af deres sind og væsen centrum i den terapi-form, Asinoterapi, som Birgit Winther og Peter Mejlby har udøvet i nu fire år.

Det er særlig børn med udviklingsforstyrrelser, de kan hjælpe, men også demente og mennesker, der lider af stress, har haft glæde af mødet med æslerne.

“Æsler har en ganske særlig ro, der gør at børnene kan nå at aflæse dem. Det er ikke stædighed, dumhed eller dovenskab, som æslet ellers får skyld for, men det er en dyb ro, der smitter af på barnet”, forklarer Birgit Winther.

Drengen sagde undskyld

Som et af mange eksempler fortæller hun om drengen, der bankede på æslet Sitas hov. Sita reagerede først efter nogle sekunder, og det var længe nok til at drengen opfangede situationen og sagde undskyld.

Æslet har selv en kontaktform med at nærme sig, snuse og trække sig, samtidig med at det viser, at det er tilgængeligt. Det spejler også barnets væremåde, og børnene får derfor hurtigt en relation til æslerne.

“Børnene oplever, at de har fået en ven, Det åbner op for det følelsesmæssige, der er en port for vores tænkning, det vil sige sprog, opmærksomhed, det sociale, empati med mere. Den åbning skaber motivation og glæde og et frugtbart læringsmiljø.”

Både forældre og personale på Djurslandskolen har givet tilbagemeldinger om børn, der er blevet mere kærlige og empatiske, efter at have besøgt æslerne.

Kurser i Holland og Belgien

Birgit Winther og Peter Mejlby hørte om Asinoterapi under et besøg i Holland i 2010, og siden uddannede de sig til terapeuter på kurser i Holland og Belgien.

Inde i den gamle lade har de indrettet to store terapirum. Her opbygges situationer med spisning, øvelser og andet samvær barnet og æslet imellem og med barnets pårørende på sidelinjen.

Birgit Winther har i 20 år været lærer på Djurslandskolen, der netop tager sig af børn med udviklingsforstyrrelser. Flere af dem har været i terapi hos Birgit Winther og Peter Mejlby, og de glæder sig begge over det løft, børnene får sammen med æslerne.

Andre kan også komme indenfor og hilse på æslerne. Fra april til september holder de nemlig åbent hus en gang om måneden, hvor alle gratis kan få en dag sammen med de seks æsler Odin, Thor, Betty, Sita, Katjee og Sus.

Se: http://aeselfreaks.dk/index.html

Birgit Winther og Peter Mejlby med deres seks æsler Odin, Thor, Betty, Sita, Katjee og Sus.

Birgit Winther og Peter Mejlby med deres seks æsler Odin, Thor, Betty, Sita, Katjee og Sus.

Publiceret 24 October 2016 16:30