Thor Poul Bach har særlig fået hjælp af én person på det åndelige plan. Det er afdøde Calle Montsegur, som han dog først mødte, efter at denne var død. Der har også været andre åndelige læremestre, som så har forladt ham igen, når han havde lært det af dem, de kunne.

Thor Poul Bach har særlig fået hjælp af én person på det åndelige plan. Det er afdøde Calle Montsegur, som han dog først mødte, efter at denne var død. Der har også været andre åndelige læremestre, som så har forladt ham igen, når han havde lært det af dem, de kunne.

Den kloge mand i Grenaa:

“Jeg kan se, hvad folk fejler”

Thor Poul Bach har været ’Den kloge mand i Grenaa’ i mange år

Af
Anette Bonde

Ikke noget med faglige titler her. Thor Poul Bach fra Grenaa kalder sig kort og godt 'Den kloge mand'.

“Jeg er blot i stand til at se, hvad folk fejler. Jeg har en evne til at kigge ind i folk, og jeg oplever det, jeg ser, på en helt anden måde, end den traditionelle metode, som læger og eksperter har uddannet sig i. Det er svært at forklare, men jeg har en medfødt evne, som igennem årene har udviklet sig og når en person kommer til mig med en kold skulder, hvor lægerne giver personen en blokade, så behøver jeg blot kigge på personen og så kender jeg med det samme årsagen til smerten og kan behandle derfra. Det er mærkeligt, men sådan har det været i cirka 40 år, og det har i perioder faktisk været svært at vide meget om andre mennesker, bare fordi man kigger på dem. Derfor har jeg levet lidt væk fra andre af samme grund. Det lyder som en dårlig amerikansk film, men jeg har nogle gange brug for roen og ikke at se mennesker, for jeg kommer til at tage alle deres lidelser på mig med det samme.”

“Giv mig et navn og en by”

Det har været særlig udtalt de sidste 5-10 år. Hovedparten af dem, Thor Poul Bach behandler, er mennesker med psykiske lidelser, og det foregår både personligt og over telefonen.

“Når folk ringer, så ved jeg, hvordan de har det. Giv mig et navn og en by, så ved jeg, hvem det er, og hvad det handler om.”

Thor Poul Bachs antenner er også skruet sådan sammen, at han for eksempel for nogle år siden kunne mærke, at hans datter havde det skidt, da hun rejste rundt i verden.

“Så var jeg derovre ved siden af hende – ren telepati – og kunne hjælpe hende. Det var på et følelsesmæssigt plan og jeg kunne bare mærke, at hun havde brug for min hjælp. Så man kan sige, at hun ringede mig op i åndelig forstand”, forklarer Thor med et glimt i øjet.

“Det er ligesom, når en person, man tænker på, pludselig ringer én op.”

Han kan også hjælpe dyr, fortæller han.

”Det opdagede jeg allerede for tredive år siden, da jeg stod overfor en hest, der haltede. Jeg kunne se, at det var galt med en sene i det ene ben, og kort efter at jeg havde kigget på hesten, gik den igen normalt. Jeg rørte den ikke engang. Jeg bruger bare mine evner til ved tankeoverføring at få tingene til at ske. Jeg visualiserer, hvordan tingene bør se ud, og så bliver det sådan. Bagefter brugte jeg ti år på at udvikle evnen.”

Tømrer og lastbilchauffør

Thor Poul Bach, der er uddannet tømrer og snedker, har kørt lastbil i 26 år og arbejdede i en årrække på Aarhus Havn. Rygtet om hans evner bredte sig, og mange af hans kollegaer på havnen gik derfor til ham, hvis de havde noget, der knirkede.

“Til sidst gik hovedparten af arbejdstiden med at helbrede folk - så ku' jeg lige så godt overveje at gøre det til min levevej i stedet for. Nu arbejder jeg hundrede procent i min egen klinik, jeg har ikke lavet andet de sidste fem år.”

“Klatøjerne” og de døde

Thor Poul Bach har et meget jordnært forhold til sin metier. Han bruger faktisk ikke betegnelsen clairvoyant om sig selv. Han bruger ordet “Klatøje”.

“Jeg kender andre, som kan noget af det, jeg kan. Og vi siger til hinanden, når vi mødes: Du ser da ud til at have det meget godt. Hvordan synes du, at jeg har det?”, fortæller Thor med et stort grin.

Han fortæller, at komponisten og pianisten Frank Liszt flere gange har spillet klaver gennem hans fingre. Det lød udmærket, synes han, men i virkeligheden spiller han slet ikke klaver.

“Jeg har forsøgt at lære at spille efter noder, men det lyder ad h.... til.”

Og de døde holder han sig fra at tale med. For som han siger, ”så er de ikke meget klogere, end de var, da de levede”.

”Der er særlig én person på det åndelige plan, der har hjulpet mig med det, jeg kan i dag”.

Det er afdøde Calle Montsegur, også kaldet “Manden med røntgenblikket”. Det er også ham, der er titelperson i Lars Muhls bog “Seeren fra Andalusien”.

“Han var død, da jeg mødte ham, men han var ved siden af mig i et par år.”

Der har også været andre åndelige læremestre, hvis energier Thor Poul Bach har lært af.

“Når jeg så havde lært det, mestrene kunne, så forlod de mig igen.”

Energi og vibrationer

Thor Poul Bach fortæller, at han ud over psykiske lidelser også har haft mulighed for at helbrede en blindhed forårsaget af en ulykke, nyresten, diskusprolapser, fejloperationer, piskesmæld med mere.

“Det var sådan, at når jeg havde lært noget nyt, for eksempel med diskusprolapser, så begyndte folk med de lidelser at komme til mig uden, at jeg havde fortalt om min kunnen. Det er som, at når jeg har lært noget, så kommer folk til mig med de særlige problemer. Det samme med depression. Man kan ikke sende en tanke ud, uden at det påvirker noget.”

Thor påstår, at det også gælder noget så hverdagsagtigt som p-pladser. Når han og hans hustru kører mod Aarhus, visualiserer han, hvor de vil sætte bilen.

“Så er pladsen ledig, når vi kommer.”

Skal han forklare, hvordan det hele hænger sammen, er det energi og vibrationer, det handler om.

“Alt er forbundet - vi er den samme i den sidste ende. Og når jeg helbreder, er det ved hjælp af energi og vibrationer - det var det, jeg har lært fra de mestre, som har fulgtes med mig i perioder.”

Thor Poul Bach har endnu ikke mødt nogen, der kan det samme som han. Men han håber på, at det en dag sker. Nogle gange kan man godt føle sig noget ensom, siger han, for ikke mange kan sætte sig ind i det univers, som han lever med og i.

“Jeg glæder mig stadig til at møde en, der kan forstå det, jeg siger. Og nej, jeg kender ikke lottotallene.”

Publiceret 14 October 2016 07:00