Debat Norddjurs:

Medlemmerne i Djurs Wind Power er stadig tavse

Af Frederik Thøgersen, Stensmarkvej 16A, 8500 Grenaa:

"Der er nu gået en god måned uden nogen som helst respons i forhold til mit seneste indlæg omkring helsides annoncen i DjurslandsPosten. De underskrivende virksomheder har ikke ladet høre fra sig. Det må man jo tolke som værende, at de underskrivende virksomheder står ved deres lovprisning og anerkendelse af beslutningen omkring kystnære vindmøller lige ved Grenaa By.
Det vil sige, at en virksomhed som Djurslands Bank nu har valgt at involvere sig i lokalpolitik. Banken har jo også fået ny direktør før sommerferien. Her har den nye direktør Lars Møller Kristensen valgt at blande bankdrift og politik sammen, hvilket jo er yderst interessant.
For hvordan er direktøren kommet frem til, at 700 ”måske” arbejdspladser er mere værd end nuværende Grenaa borgeres velbefindende? Bankdirektøren mener altså, at skidt med privatkunderne, bare vi tiltrækker virksomheder?
Han må jo mene at sandsynligheden for arbejdspladser er vigtigere end at vindmøllerne forpester hans privatkunders liv. Det er jo også nemt at have denne holdning, når man nu har bosat sig i Rønde langt væk fra de kommende møllers lavfrekvente støj. Håber, at bankens repræsentantskab vil stille bankdirektøren ovenstående spørgsmål.
Derudover er det for mig stadig mærkeligt, at DWP ikke har været aktive i debatten før nu, der har jo verseret tre vindmøllesager rundt omkring i Norddjurs Kommune, hvor de kunne have gjort opmærksom på sig selv. Det er selvfølgelig klart at formanden for DWP, Bo Allermann, ikke har ønsket at lovprise opstillingen i Ålsrode, for det ville jo gå ud over ham selv og hans familie.
Men det er jo bare endnu mere usmageligt, at så længe det ikke er i min egen baghave, så skal vi da bare få rejst nogle møller. Derfor kunne det da være interessant at vide, hvad forskellen er på landsfaste møller og kystnære vindmøller lige ved Grenaa By?
Det som er problematisk i denne sag, når større Grenaa virksomheder lovpriser kommunale projekter er, at så tror og måske forventer borgerne i Grenaa, at der ligger en saglig begrundelse bag deres lovprisning.
Vi borgere forventer måske endda, at de underskrivende virksomheder har sat sig ind i sagen inden de sætter deres underskrift på sådanne annoncer. Desværre viser sagen uge for uge, hvordan borgmesteren og kommunaldirektøren har manipuleret og givet falske oplysninger til kommunalbestyrelsen i Norddjurs for at få deres kæmpevindmøller igennem.
Jeg ved så ikke, om DWP har andre mere sandfærdige oplysninger, siden de fortsat holder fast i lovprisningen af disse kæmpevindmøller lige ved Grenaa By?"

Publiceret 11 October 2016 13:37