Brasilianske Felipe Soares (th) scorede to gange, da FC Djursland søndag besejrede Hasle med 5-1. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Brasilianske Felipe Soares (th) scorede to gange, da FC Djursland søndag besejrede Hasle med 5-1. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold - Jyllandsserien:

5-1 sejr over Hasle var en 'walk-in-the-park' for FC Djursland

FC Djursland er nu meget tæt på at have realiseret efterårets målsætning om at slutte blandt de fire bedste hold i Jyllandsserien

Af
Af Lars Norman Thomsen

Bundholdet Hasle var ingen opgave for FC Djursland i søndagens udekamp.
Overbygningsholdet vandt 5-1 (2-1) over bundproppen, som skal håbe på et mirakel for at undgå nedrykning til Serie 1. Hasle rykkede op før sommerferien, men har mødt muren i Jyllandsserien.
FC Djursland var uden skadede Søren Koch Østergaard, venstrekanten Christian Fløjborg, der er på studietur, og topscorer Rodrigo Grahl.
Sidstnævnte er rejst hjem til Brasilien for at blive behandlet for en knæskade og kommer ikke med i de sidste tre kampe.
"Jeg har forståelse for, at Rodrigo er rejst til Brasilien for at blive behandlet for sin knæskade. Det er det rigtige for ham at gøre," siger FC Djurslands cheftræner Aroldo Strack.
I Rodrigo Grahls fravær spillede Brian Johansen på toppen med Paulo Maciel og Lucas Dambros da Silva bag sig. Centralt på midtbanen agerede anfører Kristian Kaagh sammen med Felipe Soares, mens flankerne var overladt til de to unge, Søren Sørensen og Jacob Munk Christensen.
Den sædvanlige forsvarstrio med Emil Bjerre Busk, Nicolaj Jarsmer og Rasmus Brasch, var på plads foran den brasilianske springfyr i målet, Ricardo Grahl.

Mål af Lucas Dambros da Silva og Brian Johansen inden der var spillet 20 minutter, gav FC Djursland det nødvendige rygstød til at køre en sikker sejr i hus.
Hjemmeholdet reducerede godt nok inden pausen, men i 2. halvleg sørgede Lucas Dambros da Silva og to mål af Felipe Soares for, at 5-1 sejren blev en realitet.
"Vi havde vel desuden 4-5 skud på stængerne, så vores overlegenhed var stor. Vi gjorde det nødvendige, og det er jeg tilfreds med," siger Arolodo Strack.
Undervejs blev der spilletid til de tre bænkevarmere, Daniel Skak Kristensen (comeback efter skadespause), Joachim Gotfred og unge Isak Steenfeldt Isaksen.
Sidstnævnte havde en afgørende fod med i målet til 5-1. Hans afslutning ramte stolpen, så en snarrådig Felipe Soares kunne sparke riposten i et tomt mål.
 

 
 

Tæt på

Lørdag møder FC Djursland på HSM Arena rækkens nummer næstsidst Dronningborg, der har den tidligere ungdomsspiller i IF Midtdjurs, Luca Imperatore Sørensen, på holdet.
Vinder hjemmeholdet opgøret, og de øvrige resultater flasker sig, kan FC Djurslands målsætning om at slutte blandt de bedste fire hold i Jyllandsserien i efteråret være opfyldt før de to sidste spillerunder mod DGL 2000 Aarhus (ude) og topholdet Lemming (hjemme).
"Det ser godt ud, men vi skal helt i mål, før vi kan være tilfredse," understreger Aroldo Strack, der efter sidste kamp forventer, at truppen fortsætter med at træne.
"Det bliver på et lidt lavere blus end nu og uden forventninger om høj intensitet, men det vil være godt for spillerne at fortsætte lidt endnu, så vi kan starte velforberedte op igen til januar."

  • Jyllandsserien er den femtebedste fodboldrække (en blandt flere) i Danmarksturneringen.
  • Det er den bedste fodboldrække for herrer administreret af lokalunionen Jydsk Boldspil-Union (JBU). Serien består om efteråret af i alt 32 hold, opdelt i 4 puljer med hver 8 hold, som spiller 14 kampe ude og hjemme. Nummer 1-4 i hver pulje rykker op i forårets Jyllandsserie 1, mens nummer 8 samt de to dårligste nummer 7 (beregnet ud fra point og målscore) rykker ned i serie 1. De resterende hold placeres i forårets jyllandsserie 2 sammen med de seks oprykkere fra serie 1.
  • Efter forårssæsonen rykker nummer 1 og 2 fra de to jyllandsserie 1-puljer op i Danmarksserien, mens de resterende hold fortsætter i efterårets jyllandsserie.
  • I jyllandsserie 2 spilles der udelukkende om at undgå nedrykning. Nummer 6-8 i de to jyllandsserie 2-puljer rykker efter forårssæsonen ned i serie 1, mens de resterende hold fortsætter i efterårets jyllandsserie sammen med de seks oprykkere fra serie 1.

Publiceret 10 October 2016 17:15