Mikas Korsgaard, stortalent med jættefysik, var en vigtig brik både forsvars- og angrebsmæssigt, da Nørre Djurs HK besejrede Hadsten med 30-23. Foto: Peter Schumacher

Mikas Korsgaard, stortalent med jættefysik, var en vigtig brik både forsvars- og angrebsmæssigt, da Nørre Djurs HK besejrede Hadsten med 30-23. Foto: Peter Schumacher

3. division håndbold:

Nørre Djurs HK kørte Hadsten over efter pausen

Duoen Simon Østergaard og Bryan Mathew scorede tilsammen 16 mål, da Glesborg-klubben vandt over Hadsten med 30-23 i Voldum Hallen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Optakten til søndagens eftermiddagskamp mod Hadsten var lettere kaotisk for Nørre Djurs HK.
Undervejs til kampen i Vestjysk Bank Arena i Hadsten blev cheftræner Erik Flak Jørgensen ringet op og fik fortalt, at kampen muligvis ville blive aflyst, fordi der stod vand på gulvet i hallen.
Da Nørre Djurs HK nåede frem, blev det efter rådslagning med hjemmeholdets trænerstab, officials og dommere aftalt, at kampen skulle flyttes til Voldum Hallen.
"Det indvilgede vi i under forudsætning af, at vi kunne være sikker på en halv times opvarmning," fortæller Erik Flak Jørgensen. 
Under opvarmningen gik Henrik Pedersen i stykker. Stærke smerter i lænden gjorde, at han havde svært ved at bevæge sig.
"Vi tog chancen og lod ham starte, men efter blot en aktion i både forsvar og angreb gik den ikke, så Henrik måtte se resten af kampen fra bænken. Jeg vurderer, at det er en nerve, som har sat sig fast i hans lænd," siger cheftræneren.
Med til historien hører, at Bryan Mathew havde døjet med influenza i ugen op til kampen, og at Jeppe Viinberg havde skåret sig i en finger under madlavning, og derfor ikke kunne træne.

Kunne ikke trække fra

Første halvleg blev en jævnbyrdig affære. Dog var Nørre Djurs HK hele tiden 1-2 mål foran mod det ikke uefne hjemmehold, der har skiftet en del ud i truppen op til denne sæson. Fem to-minutters udvisninger gjorde, at kamprytmen hos gæsterne for ofte blev afbrudt.
Gæsterne førte 5-3, 9-7, 11-9 og 12-10, før hjemmeholdet næsten fik lukket leddet kort før pausen.
13-12 til Nørre Djurs HK var ikke tilfredsstillende, og det tog spillerne og trænerstaben en snak om i pausen, hvordan det kunne laves om.
"Vi aftalte, at nu skulle der steppes op og tempoet skrues i vejret, så vi fik Hadsten hægtet af i god tid før slutfasen, hvor en tæt kamp mange gange bliver afgjort ved tilfældigheder," siger Erik Flak Jørgensen.
Tempoet fik en tand eller to, og hjemmeholdet havde ikke noget modtræk.
Føringer på 17-13, 20-15 - og 25-18 efter 50 minutter - gjorde, at Nørre Djurs HK kunne slutte af med at vinde 30-23.
"En sikker sejr mod et udmærket hold. Jeg tror, Hadsten bliver bedre og bedre, som sæsonen skrider frem. Holdet har en dygtig bagkæde og en træfsikker fløj, og holdet vandt også sin første kamp i sæsonen," påpeger Erik Flak Jørgensen. 
 
 

Mikas Korsgaard - en vigtig brik

Hos Nørre Djurs HK fik duoen Simon 'Ø' Østergaard og Bryan Mathew skudt sig varme undervejs, og de bidrog med henholdsvis 9 og 7 mål.
11-målsskytten fra foregående kamp mod TMS, Martin 'Bondemanden' Jensen, bidrog med fem mål, heraf fire på straffekast.
"Martin dækkede primært back i forsvaret og spillede kun lidt med i angrebet. Jeg vurderede, at det var den bedste måde at bruge vores ressourcer på, og Martin er en dejlig holdspiller, der respekterer de beslutninger, som træneren træffer," roser cheftræneren.
Stortalentet Mikas Korsgaard var tilbage på holdet, og den atletiske spiller med en fysik som en jætte i den Nordiske Mytologi, kom til at spille en nøglerolle.
"Mikas var stærk i vores forsvar og også et kæmpestort aktiv på stregen. Han kan nu træne igennem igen, og der er ingen tvivl om, at han kan nå meget langt, hvis han selv er indstillet på det," siger Erik Flak Jørgensen.
Målmand Morten Nyholm stod samtlige 60 minutter og holdt Kasper Hansen bænket.
"Mortens samarbejde med forsvaret bliver bedre og bedre. Han har en forventning om, at de aftaler, der er lavet, bliver overholdt til punkt og prikke af forsvaret, for det er han vant med fra højere niveau, så det arbejder vi meget med," siger Erik Flak Jørgensen.

Klar til lokalopgøret

Næste opgave for Nørre Djurs HK bliver håndboldklassikeren på Djursland, lokalopgøret mod ÅHG, lørdag 22. oktober i Nørre Djurs Hallen.
"En drøm for enhver lokal spiller at være med i, og det er alletiders, at vi har den slags kampe med stor interesse og masser af folk i hallen," siger Erik Flak Jørgensen.
De kommende træninger skal bruges til at forberede opgaven mod det ubesejrede ÅHG-mandskab.
"Jeg så dem slå AGF i fredags, og da var de gode. Et spændende hold, som de har fået sammensat. Det kan næsten kun blive en sjov kamp i Nørre Djurs Hallen, og jeg håber, at vores folk får stablet et godt arrangement på benene, for det fortjener sådan et opgør."
Lokalopgøret begynder klokken 16, men kom i god tid, for der bliver rift om pladserne i den lille hal i Glesborg, hvor publikum tit ridder på ryggen af fløjspillerne, når det går mest vildt til.
 
 
 

Kampfakta: 

Hadsten - Nørre Djurs HK, 3. division Herrer:

Resultat: 23-30 (12-13)

Scorekort Nørre Djurs HK:

  • Simon 'Ø' Østergaard 9
  • Bryan Mathew 7
  • Martin 'Bondemanden' Jensen 5 (4)
  • Jeppe Viinberg 3
  • Kenneth Hougaard 2
  • Tobias Kolding 2
  • Simon Zacher 1
  • Mikas Korsgaard 1

Mathias Nymark Rasmussen og Henrik Pedersen kom ikke på scoringslisten.

Publiceret 10 October 2016 18:45