Joakim Petersen stod samtlige 60 minutter mod AGF og gjorde det, ifølge assistenttræner Carsten Vikkelsø Jensen, meget overbevisende i rammen. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Joakim Petersen stod samtlige 60 minutter mod AGF og gjorde det, ifølge assistenttræner Carsten Vikkelsø Jensen, meget overbevisende i rammen. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

3. division håndbold:

ÅHG leverede overraskelsen mod stærke AGF

Efter en første halvleg, hvor der blev spillet drømmehåndbold i hjemmekampen mod AGF, ifølge assistenttræner Carsten Vikkelsø Jensen, blev ÅHG's håndboldherrer udfordret i 2. halvleg, men red alligevel stormen af

Af
Af Lars Norman Thomsen

Aastrup/Hammelev-Grenaas (ÅHG's) håndboldherrer har fået en forrygende start på sæsonen.
Tre sejre i de tre første kampe. Det kan ikke være bedre, og ydermere viste holdet i fredagens hjemmesejr på 27-26 (17-11) mod stærke AGF i Åstruphallen, at tegningen til et godt hold er der.
Hvad kan det ikke blive til, når den generelle fysiske tilstand og sammenspillet kommer på plads?
"Vi spillede noget af det bedste håndbold, som jeg har oplevet det i min tid i ÅHG, da de første 8-10 minutter var overstået," siger assistenttræner Carsten Vikkelsø Jensen.
En pauseføring på 17-11 bekræfter, at assistenttræneren har noget at have det i, for AGF, der til daglig træner med klubbens førstehold i 2. division, stillede med flere yderst kompetente folk i rækkerne, for eksempel Sebastian Enevoldsen med en fortid i Mors-Thy Håndbold.
"Vi var gode til før pausen til at overholde de indgåede aftaler, afslutte med stor tålmodighed og så hjalp det også, at AGF dækkede på en måde, der gav vores skytter, Rasmus Josefsen og Joachim Pedersen, gode betingelser," siger Carsten Vikkelsø Jensen.
ÅHG måtte kort ind i kampen tage Jonas Pedersen ud. Den uheldige spiller, der har været gennem en knæoperation, fik et slag på det dårlige knæ og kunne ikke spille videre.
"Desuden var Frederik Lyng hæmmet af sygdom og fik kun spilletid i små ti minutter efter pausen," noterer assistenttræneren. 

Mandsopdækning gav problemer

Efter pausen ændrede gæsterne forsvarstaktik.
AGF valgte at mandsopdække hjemmeholdets nyerhvervelse Rasmus Josefsen, med en fortid i BSV.
"Det slog vores spil i stykker, og vi begyndte at forcere og tage for vilde skudchancer i spillet 5 mod 5," siger Carsten Vikkelsø Jensen.
Langsomt åd AGF sig ind på hjemmeholdet, selv om keeper-talentet Kristoffer Petersen gjorde, hvad han kunne for at lukke rammen.
"Vi var bagud 24-23 eller var det 25-24, jeg har ikke lige noteret det, men vi kom i hvert fald bagud i slutfasen, og så skete der noget, som jeg ikke har oplevet tidligere. Vi formåede at holde hovederne kolde og komme tilbage."
"Det fortæller mig, at der er kommet en modenhed ind over dette hold, som vi kan bruge videre frem i turneringen."
ÅHG har nu 14 dage til at blive klar til næste opgave, lokalopgøret i Nørre Djurs Hallen mod Nørre Djurs HK lørdag 22. oktober klokken 16.
"Vi prøver fra trænerside at dysse lokalopgøret lidt ned, men det er svært med den hype, der er omkring kampen," erkender Carsten Vikkelsø Jensen.
"Vi tabte stort, da vi mødte dem i foråret, og de må også være favoritter denne gang. Jeg vil vurdere sejrschancerne som 90-10 i deres favør."

En holdindsats

Carsten Vikkelsø Jensen vil ikke fremhæve enkelte spillere fra kampen mod AGF.
"Nej, det vil være forkert, for det var holdet, der vandt denne kamp. Jeg glædede mig over, at samtlige minus Jonas og Jacob Pedersen kom på scoringslisten, og at kampen viste vores bredde på holdet plus, at vores fløje igen bød ind med mange scoringer."
Han arbejder lige nu på at få sparket andetholdet i gang i Serie 1.
Holdet indledte med at tabe til Ådalen med 35-24, men formåede senest at klare 32-32 mod Rougsø KFUM.
"Mod Ådalen tabte vi til et hjemmehold, der i Casper Mikkelsen har en spiller, som niveaumæssigt er langt over Serie 1. Det gik bedre mod Rougsø, og jeg håber, at vi i takt med, at førsteholdet kommer i gang for alvor og undgår skader, kan få løftet andetholdet endnu mere. Der er fortsat flere spillere, der endnu ikke er kommet i gang."

Kampfakta:

ÅHG - AGF, 3. division Herrer:

Resultat: 27-26 (17-11)

Scorekort ÅHG:

  • Joachim Pedersen 6
  • Rasmus Josefsen 5
  • Rasmus Lund 4
  • Lasse Mogensen 4
  • Jonathan V. Johansen 3
  • Jannek de Place 2
  • Andreas Lahn Mittet 2
  • Frederik Lyng 1

 

 

Publiceret 10 October 2016 15:15