En glad Niklas Lillelund efter VW-triumfen

En glad Niklas Lillelund efter VW-triumfen

Succes på vandet:

VM-guld til windsurfer fra Ryomgård

Det unge windsurfertalent Niklas Lillelund fra Ryomgård vandt guld ved ungdoms-VM i Grækenland

Af
Af Martin Schultz


Den unge windsurfer Niklas Lillelund fra Ryomgård havde den rette vind i sejlet, da han forleden var til ungdoms- og masters-VM i Grækenland og vandt guld i juniorklassen under 17 år.
Omkring 60 deltagere fra 17 nationer deltog ved stævnet, som blev afviklet ved Marathon Bay ud for Nea Makri i Grækenland. Farvandet bød på blandede vindforhold, så deltagerne blev rigtig sat på prøve under de ti sejladser.
Men Niklas Lillelund viste overskud og overblik, og han sejlede stabilt gennem hele stævnet og sikrede sig VM-titlen med ni førstepladser.
”Det var et fantastisk stævne, hvor alt bare fungerede for mig. Det var en kæmpe oplevelse, som jeg aldrig glemmer,” siger Niklas Lillelund, som går i 10. klasse på Venø Efterskole.

Viste talent og vilje

Niklas Lillelund har gået på Marienhoffskolen og gik i år ud af 9. klasse. Han går nu på Venø Efterskole, hvor han har optimale betingelser for at dyrke sin idræt.
Han startede med at windsurfe allerede som 7-årig, når han var af sted med sin far, som er kitesurfer. Han viste talent for sporten og har trænet i både Aarhus Windsurfing Klub og Skive Windsurfing.
Allerede som 13-årig kunne han gøre sig gældende i U17 klassen blandt ældre sejlere, og som 14-årig præsterede han at blive nr. 2 ved DM i U17 Formula, nr. 1 ved DM i U17 Slalom og nr. 2 ved U17 Nordisk Mesterskab.
Det afstedkom blandt andet, at han modtog et legat fra Sailing Aarhus Ungdoms- og Talent Fond, hvilket gav ham mulighed for at arbejde med fysisk træning i Team Danmark Centret i Århus.

Lokal opbakning

En anden anerkendelse er den sponsoraftale, som Djurslands Bank, Ryomgård, har indgået med Niklas Lillelund.
”For to år siden indgik Djurslands Bank en aftale med Niklas om økonomisk støtte frem mod det netop afholdte verdensmesterskab. Windsurfing er ikke en idrætsgren jeg har det store kendskab til,” fortæller filialdirektør Claus Rank Jensen fra Djurslands Banks filial i Ryomgård.
”Men jeg fornemmede hurtigt, at Niklas var en yderst talentfuld ung mand på sit område. Men talent gør det ikke alene. Det kræver også en stor portion seriøsitet, vilje og ikke mindst opbakning fra forældrene. Jeg oplevede, at Niklas havde “hele pakken” og syntes derfor, at med bankens værdi om at være Lokal og synlig, så kunne det være en spændende sponsoraftale at gå ind i,” siger Claus Rank Jensen, som fortæller, at banken var til stede ved Niklas' hjemkomst fra Grækenland, og at han overrakte Niklas Lillelund et ekstra bonusponsorat på 2.000 kr.

Windsurferen Niklas Lillelund for fuld udblæsning under det nylige U17 VM i Grækenland. Pressefoto

Windsurferen Niklas Lillelund for fuld udblæsning under det nylige U17 VM i Grækenland. Pressefoto

Publiceret 03 October 2016 13:48