ÅHG-målmand Kristoffer Petersen og holdkammeraterne har fået en perfekt start med to sejre ud af to mulige. Arkivfoto: Martin Schultz

ÅHG-målmand Kristoffer Petersen og holdkammeraterne har fået en perfekt start med to sejre ud af to mulige. Arkivfoto: Martin Schultz

3. division håndbold:

ÅHG nu med fløje, der er alt andet end sløje

Aastrup/Hammelev-Grenaa tog en ny skalp, da Odder blev besejret torsdag aften med 34-29

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det har været en tumultarisk sæsonstart for Aastrup/Hammelev-Grenaas (ÅHG's) håndboldherrer, fordi truppen skiftede kraftigt udseende hen over sommerferien.
Derfor har opstarten været meget opløftende. Sejren i sæsondebuten over Hørning blev fulgt op torsdag aften i Spektrum i Odder, hvor gæsterne med debutanten Rasmus Josefsen (tidligere med omkring førsteholdet i BSV) på holdet vandt med 34-29 (14-12).
"En ny fin holdindsats, hvor alle bød ind og var med til at løse opgaven," siger Carsten Vikkelsø Jensen, assistenttræner i ÅHG.
Fire point i to kampe er en superstart med mange nye spillere i truppen.
"Vi er selv overrasket, fordi vi slet ikke er på plads endnu og mangler noget i forhold til kondition og selvfølgelig i aftaler og indbyrdes relationer," siger Carsten Vikkelsø Jensen.
ÅHG var uden den ferierende playmaker Jannek de Place. Til gengæld var brødrene Jacob og Joachim Pedersen tilbage på henholdsvis stregen og i bagkæden, og det gav holdet mere tyngde.
"Når vi får Jannek med igen og får trænet igennem i de kommende uger, så har vi et fint hold, hvor vi på alle positioner er godt dækket ind," vurderer assistenttræneren.
 

Forsvaret skal tømres sammen

Forsvarsmæssigt spillede ÅHG på det jævne mod Odder.
"Det var forventeligt, fordi Rasmus Josefsen, der dækkede i midten, kun havde haft en træning med de øvrige inden kampen, så den kommende uge skal der trænes primært forsvar og fysik, så vi får vores aftaler på plads," siger Carsten Vikkelsø Jensen.
Angrebsmæssigt fungerede tingene fint, selvom der blev brændt alt for mange chancer.
"34 mål er godkendt, og vi kom konstant til muligheder og formåede at presse Odder med både vores første og anden bølge i kontrafasen. Vi skal dog score mere, når vi har så mange chancer."
Carsten Vikkelsø Jensen var især begejstret for fløjspillernes præstationer.
Både Lasse Mogensen og Jonathan V. Johansen i højre side og Andreas Lahn Mittet i venstre bidrog flittigt med scoringer.
"Sidste år fik vi mange gange for få scoringer fra vores fløje, men i år ser det ud til, at vi kan forvente 10-15  mål og måske flere fra denne kant pr. kamp, og det vil give os mange fordele i vores angrebsspil," siger assistenttræneren.
De to målmænd, Kasper Thorsted og Kristoffer Petersen, stod en halvleg hver. 29 mål er mange scoringer, men Carsten Vikkelsø Jensen frikender dog de to i rammen.
"Det påvirkede selvfølgelig deres præstationer, at vores forsvar ikke er sammenspillet endnu."

En dreng eller en pige?

De to næste kampe vil give et fingerpeg om ÅHG's muligheder i denne sæson.
Fredag 7. oktober venter AGF's stærke andethold hjemme i Åstruphallen klokken 20, og lørdag 22. oktober gælder det lokalopgøret mod Nørre Djurs HK i Nørre Djurs Hallen klokken 16.
"Efter de to kampe ved vi lidt mere om, hvor vi rent faktisk står og kan sætte en realistisk målsætning," siger Carsten Vikkelsø Jensen.
"Fredag mod AGF skal vi oppe os meget for at kunne hænge på. De er gode, og i et lokalopgør mod Nørre Djurs HK med masser af tilskuere ved vi, at alt kan ske."

Publiceret 01 October 2016 06:00