Lasse Ravnsbæk i sit rette element på træningsbanen omgivet af børn, der kan lide at spille fodbold

Lasse Ravnsbæk i sit rette element på træningsbanen omgivet af børn, der kan lide at spille fodbold

Grenaa:

Fodboldildsjæl kom frem i rampelyset

Grenaa IF’s Lasse Ravnsbæk hyldet af Dansk Træner Union

Af
Af Lars Norman Thomsen

“Dansk Træner Union (DTU) kårer 6 gange om året en ildsjæl i de danske fodboldklubber. En person, som sjældent kommer i medierne, men som gør et stort stykke uegennyttigt arbejde for børn og unge. En, som hører til den gruppe af mennesker, som holder fast i den gamle danske tradition om det frivillige arbejdes betydning for børns udvikling. En yppig repræsentant for denne gruppe er Lasse Ravnsbæk, Grenaa IF.”

Sådan lyder DTU's begrundelse for at gøre honnør for Lasse Ranvsbæk, der var indstillet til prisen af Bent Olsen, mangeårig trænerlegende på Djursland og aktiv i DTU.

“Efter indstilling fra Bent Olsen var vi ikke i tvivl om berettigelsen af kåringen med en medfølgende tøjgave fra PUMA,” siger Jørgen Hansen fra DTU.

“Lasse har gennem længere tid ydet en stor indsats i klubben. Han er meget socialt indstillet for at få alle børn med samtidig med, at det lykkes ham som træner at få forældrene involveret i arbejdet. Har han en fornemmelse for, at spillerne gerne vil mødes, kan han hurtigt samle en stor flok ved at rundsende en sms om, at man mødes ved aktivitetsområdet,” siger Bent Olsen.

Fra senior- til børnetræner

Efter at have afsluttet sin egen aktive karriere som fodboldspiller i Grenaa IF begyndte han på sin trænerkarriere som træner i seniorrækkerne i lokalområdet, men da børnene – en dreng og en pige – begyndte at blive lidt ældre, trak børnetræningen mere end seniortræningen.

Da sønnen spillede U-6 var det derfor med far som træner, og senere da datteren begyndte at spille fodbold også, måtte Lasse Ravnsbæk i ligestillingens navn også være træner for hende.

Så i dag er han sammen 2 andre trænere træner for U-12 drenge og medtræner for U-10 piger. Det vil sige fire dage med træning samt kampene derudover.

Fodboldskolen i børnenes sommerferie har de seneste 4 år også været Lasse Ravnsbæks s ansvarsområde og er vokset fra 64 deltagere til i år 144.

Det var også Lasse Ravnsbæk, som fik startet et ungdomsudvalg, som kunne være med til at skabe endnu mere fællesskab i børnefodboldafdelingen, som har vokset sig stor i løbet af de seks år Lasse Ravnsbæk har været med i afdelingen.
DBU-Jylland får gavn af arbejdet i Grenaa, idet Lasse Ravnsbæk er med i region 3's børnegruppe, hvor man mødes 4–5 gange om året for at udveksle ideer.

I november 2015 modtog denne fodboldens ildsjæl Grenaa IF's lederpokal for sit arbejde.

Publiceret 21 August 2016 11:39