Billedgalleri:

Koncert med unge klavertalenter i Skarresø Kirke

Unge prisvindende talenter forvandlede Skarresø Kirke til en koncertsal mandag aften.

Af
Tekst og foto af Gerda E.M. Christophersen

 Et stort flygel havde fundet vej ind i kirken ved altertavlen. Aftenens tre unge talenter bestod af tre pianister: Rune Leicht Lund, Tony Nguyen og Emil Gryesten Jensen.  
Martin Lysholm Jepsen, som er lærer og kunstnerisk leder ved Klaverskolen Gradus, introducerede pianisterne og musikken koncerten igennem. 

“Vidunderbarn”

Den kun 13-årige Rune Leicht Lund spillede indledningsvis én af Beethovens sonater. Herefter fulgte Chopins Fantasie-Impromptu samt en polonaise og en etude af selvsamme komponist.
I 2016 vandt Rune som 12-årig 1. prisen ved DR's talentprogram “Vidunderbørn” og blev dermed landskendt. Her viste han sig som en usædvanelig talentfuld og dedikeret ung klaverspiller med stor kærlighed til især Beethovens musik.
Rune havde allerede inden ”Vidunderbørn” vundet toppriser ved otte konkurrencer i ind- og udland og optrådt ved over 30 koncerter i Sverige, Tyskland, England, Litauen, Polen og selvfølgelig Danmark.  
Rune bor i Randers, så han kører to gange ugentligt til Tilst for at få sin klaverundervisning hos Martin Lysholm Jepsen.
Rune øver ihærdigt flere timer om dagen. 

Stor passion

Tony Nguyen er en tidligere elev fra Klaverskolen Gradus med Martin Lysholm Jepsen som lærer.
Tony havde tre velklingende preludier af Debussy på programmet efterfulgt af Schumanns Sonate nr. 1, som han spillede med intens passion og indlevelsesevne.
Tonys spil var hele vejen igennem gennemsyret af stor teknisk kunnen og følsomhed.
Tony har vundet en række priser i ind- og udland. 

En af de oprindelige elever

Emil Gryesten Jensen havde Chopin, Ravel og Liszt på programmet.
Emil overlod ingenting til tilfældigheder hvad angår fortolkning, følsomhed og teknisk kunnen. Emil er én af de oprindelige elever fra Klaverskolen Gradus, hvor hans lærer var Martin Lysholm Jepsen.
Emil har modtaget priser ved en del danske og internationale konkurrencer for unge pianister. Han blev tildelt den finske Pro Musica-pris i 2011, og han modtog i 2014 E. Harbys musikstipendium, en af Danmarks største priser for unge musikere, kaldet "Ungdommens Sonningpris".
Fornylig har han som kun én ud af seks musikere i Danmark vundet et særligt legat kaldet "Den Unge Elite."
Han er desuden den eneste koncertpianist, der fik legatet. Legatet har ifølge til formål at støtte den kunstneriske og karrieremæssige udvikling over en periode på to år.    

Privat klaverskole

Klaverskolen Gradus er en lille privat klaverskole i Tilst, som henvender sig til børn og unge, der dyrker klassisk klaverspil med flid og talent.
Her er tale om engageret og professionel talentpleje, som gennem de 20 år, skolen har eksisteret, har ført mange flotte resultater med sig. Det fik vi en smagsprøve på denne aften.
Herligt at mærke den spilleglæde, energi og professionalisme som de unge pianister lagde for dagen.    

Publiceret 11 August 2016 12:59