Landets eneste økologiske landbrugsskole ligger ved Kalø på Djursland. Og her mærker man interessen for økologien på antallet af elever til studiestart i år.

Landets eneste økologiske landbrugsskole ligger ved Kalø på Djursland. Og her mærker man interessen for økologien på antallet af elever til studiestart i år.

Uddannelse:

Elever strømmer til økologisk landbrugsskole

Kalø har oprettet ekstra hold for at følge med efterspørgslen

?Den øgede interesse og efterspørgsel efter økologiske fødevarer smitter nu også af på landets eneste økologiske Landbrugsskole beliggende ved Kalø. Når Kalø 8. august slår dørene op til studiestart, er det med væsentlig flere elever end set tidligere.

Interessen og efterspørgslen efter økologiske fødevarer er stærkt stigende, supermarkederne er blevet bevidste om, hvad forbrugerne vil, og det kræver flere hænder i den økologiske fødevareproduktion.

Flere økologiske veje

Det smitter af på Kalø økologisk Landbrugsskole, hvor man udbyder flere forskellige indgange for de, der gerne vil gå den økologiske vej.

Den klassiske og meget praktiske uddannelse som faglært økologisk landmand hvor man kommer direkte fra folkeskolen og begynder med grundforløb 1 eller 2.

Hvis man derimod gerne vil have en lidt mere teoretisk uddannelse tilbyder skolen en fire-årig uddannelse som Landmandsstudent, hvor man både bliver faglært landmand og samtidig student. Denne uddannelse er et direkte alternativ til gymnasiet for de elever, der ikke vil sidde på skolebænken alle timer. Endelig tilbyder Kalø 'Global Organic Farmer'. En uddannelse, hvor man skal være student for at komme i betragtning.

Uddannelsen er på engelsk, og eleverne kommer både fra Danmark og resten af Europa med praktikforløb i blandt andet Tanzania, Australien og Nordamerika.

Udlandet banker på

Global Organic Farmer er blevet en ren succeshistorie på Kalø økologisk Landbrugsskole. Den blev udtænkt som et internationalt alternativ, netop fordi der er øget efterspørgsel på økologi også i udlandet.

Har oprettet ekstra hold

De hold, der begynder på Kalø 8. august, er næsten fyldt op. Faktisk har det været nødvendigt at oprette ekstra hold, så man har kunnet imødekomme den store interesse.

Nu er kapaciteten dog ved at være opbrugt – med enkelte pladser tilbage for dem, der er hurtige og har fået smag for den økologiske og bæredygtige fremtid. ?

Publiceret 03 August 2016 13:39