En ung iværksætter med tro på fremtiden. Anders Rasmussen, 28, søsatte ved det seneste årsskifte webshoppen Frigus.dk, som skal levere tights og andre produkter til Rumæniens kvindelandshold i håndbold. Foto: Lars Norman Thomsen

En ung iværksætter med tro på fremtiden. Anders Rasmussen, 28, søsatte ved det seneste årsskifte webshoppen Frigus.dk, som skal levere tights og andre produkter til Rumæniens kvindelandshold i håndbold. Foto: Lars Norman Thomsen

Sportswebshop:

Ung iværksætter håber på ti sekunders berømmelse ved OL

Anders Rasmussen, 28, indehaver af sportswebshoppen Frigus.dk med base i Ryomgård, har leveret produkter til Rumæniens kvindelandshold i håndbold, der deltager ved ved det forestående OL i Rio de Janeiro

Af
Af Lars Norman Thomsen

Tiden råber på unge iværksættere, der ikke er bange for at prøve deres forretningsmæssige idéer af på det store marked. Anders Rasmussen, 28, med bopæl i Ryomgård har i mange år forsøgt sig på forskellige fronter med at drive forretning, og han har endnu ikke opgivet håbet om at finde fodfæste.

"Jeg har haft en iskiosk i Ebeltoft og solgt juletræer i Grenaa," fortæller Anders Rasmussen, der i 2013 blev færdig som serviceøkonom fra Erhvervsakademiet i Aarhus.

Den håndboldinteresserede ungersvend træner i fritiden Aastrup-Hammelev/Grenaas U16 piger, og det er netop sporten, som han håber kan blive hans nye levevej.

Ved årsskiftet startede han ud med webshoppen Frigus.dk.

Den vej, det går

"Det er en decideret sports-webshop som primært henvender sig til private og foreninger," siger Anders Rasmussen.
Han har arbejdet løbende på at få udvidet sortimentet og kundeporteføljen, og han erkender gerne, at det er en sejtrækker af visse dimensioner.

"Jeg handler ligesom mange af mine jævnaldrende meget på nettet og er ikke bange for at gøre det i modsætning til den ældre generation, og så har jeg altid haft en drøm om at blive min egen chef," siger Anders Rasmussen.

Han er pr. 1. august 2016 blevet forhandler af Wilson Golf produkter, og det betragter han som lidt af et gennembrud.

"Jeg har fra starten været ude at købe diverse restpartier op til videresalg, og jeg har kunnet mærke, at det går fremad med salget fra måned til måned. Det er ikke en forretning, jeg kan leve af endnu, men jeg tror på muligheden. Så længe det går fremad, så kører jeg på."?

For at få skabt bund i økonomien, skal han i de kommende tre måneder sideløbende arbejde som sælger af Milwaukee-produkter.

"Jeg har en husleje, der skal betales, så jeg er med på, at der af og til skal tænkes på at få skabt en økonomi, så jeg også har noget at leve af, mens Frigus.dk forhåbentlig bliver mere og mere kendt og udvikler sig til en forretning," siger han.

Til OL i Rio med Rumænien

Via den rumænsk fødte håndbolddommer og tidligere lokale håndboldtræner, Simona-Rodica Miclau, Kolind, har Anders Rasmussen fået kontakt til Rumæniens kvindelandshold i håndbold, der skal spille med om medaljer ved det forestående OL i Rio i Brasilien. Simona-Rodica Miclau er tæt på det rumænske landshold, som hun altid fungerer som tolk for, når holdet deltager i landskampe eller turneringer i Danmark og i den vestlige del af Europa.

"Jeg har tidligere leveret harpiks, isposer og andet til Rumæniens kvindelandshold, og særligt med henblik på OL har jeg leveret tights fra Skins til holdet. Selvfølgelig med et håb om, at de bliver set på TV," griner Anders Rasmussen, som af gode grunde krydser fingre for, at aftalen med Rumæniens kvindelandshold kan bruges effektivt i markedsføringen af Frigus.dk.

Primært Djursland

Indtil videre har han primært brugt energien på at positionere Frigus.dk på Djursland.

"Jeg har fået klubaftaler på plads, ligesom mange private har fundet mig på nettet, og lige nu og her handler det om via mit netværk at få gjort Frigus.dk mere kendt og få udbygget sortimentet. De store som Adidas og Hummel er det svært at få lavet aftaler med, men aftalen med Wilson Golf produkter viser, at det kan betale sig at være vedholdende?, for nethandel med sportsprodukter vil tage mere og mere over i fremtiden," vurderer den unge iværksætter, der bor til leje på Marienhoff i Ryomgård sammen med sin kæreste, som netop er blevet færdiguddannet som ejendomsmægler.

  • Læs mere om Frigus.dk på www.frigus.dk
  • Se også www.facebook.com/frigussport

Publiceret 03 August 2016 19:30