Thomas Zacher Sørensen, ny cheftræner i KPI, kender klubben fra sine mange år som aktiv spiller. Nu bliver det Zacher, der som cheftræner skal forsøge at få førsteholdet tilbage i Serie 2. Foto: Martin Schultz

Thomas Zacher Sørensen, ny cheftræner i KPI, kender klubben fra sine mange år som aktiv spiller. Nu bliver det Zacher, der som cheftræner skal forsøge at få førsteholdet tilbage i Serie 2. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold:

Mr. KPI vil gøre alt for at vende skuden

Thomas Zacher Sørensen har lagt støvlerne på hylden og bruger i stedet nu alt sin energi på at få seniorafdelingen i Kolind-Perstrup på fode igen efter forårets deroute

Af
Af Lars Norman Thomsen

Kolind-Perstrup (KPI) har fået en ny cheftræner, der kender stort set hvert eneste græsstrå på Kolinds baneanlæg plus hver en krog i klubhuset.
Thomas Zacher Sørensen, 36, familiefar til to børn på 6 og 3 og en ny på vej til jul, har spillet det meste af sin fodboldtid i Kolind-Perstrup. I de helt unge år startede han i Stenvad Boldklub, fordi familien boede i området. Efter flytningen til Kolind blev alle fodboldstøvler siden trådt flade på Kolind Stadion.
En kort afstikker til IF Midtdjurs, fordi han syntes, at holdkammeraterne på daværende tidspunkt var lidt for uambitiøse, blev det til i de unge seniorår, men Thomas Zacher Sørensen vendte hurtigt tilbage og blev styrmand på et hold, der rykkede op i rækkerne fra Serie 4 og frem, og nåede med i Serie 1, før det gik den anden vej.
I foråret rykkede det talentfulde mandskab overraskende ud af Serie 2 efter en miserabel sæson, der også bød på et trænerskifte undervejs og nedrykning til andetholdet i Serie 4.
Derfor var der logik i, at Kolind-Perstrups ledelse efter sæsonafslutningen spurgte Thomas Zacher Sørensen, om han ville tage over og påtage sig hvervet som cheftræner i et forsøg på at få alle til rykke tættere sammen i bussen.
Den mangeårige kaptajn sagde ja med det samme på betingelse af, at han ikke fik en støttepædagog tilknyttet.
"Jeg føler mig klar til selv at tage de beslutninger, der skal tages, og derfor har jeg det fint med at være alene om ansvaret," siger Thomas Zacher Sørensen, der har erfaring som ungdomstræner og tidligere træner for Kolind-Perstrups andethold.
Han sekunderes til førsteholdet i Serie 3 af målmandstræner Tony Hansen, der vil være med omkring kampene og ved en af de ugentlige træninger.

Rune Bækgaard, anfører i KPI, er tvivlsom i den kommende sæson. Foto: Lars Norman Thomsen

Rune Bækgaard, anfører i KPI, er tvivlsom i den kommende sæson. Foto: Lars Norman Thomsen

God start

Opstarten har været god. Thomas Zacher Sørensen har allerede haft spillerne samlet i tre uger, og i denne uge starter træningskampene.
"Fremmødet har været fint, og spillerne er kommet tilbage efter sommerferien med masser af lyst til at træne," siger den ny cheftræner.
Der er aftalt træningskampe mod Hornslet (Serie 2) på udebane tirsdag aften og TRIF (Serie 4) på hjemmebane lørdag.
"Det handler om at få nogle meter i benene og få givet spillerne troen på, at vi sammen kan få vendt bøtten efter de mange nederlag i foråret," siger Thomas Zacher Sørensen.
Han vil ikke kategorisk sige, at oprykning til Serie 2 er sæsonens eneste målsætning.
"Vi er havnet i en pulje med seks Aarhus-hold, og kun Østdjurs 91 og os selv fra Djursland, så det er en række med mange ubekendte," vurderer cheftræneren.
Han nævner Fuglebakken KFUM Aarhus og Lystrup IF som to af de hold, som han forventer vil høre til i toppen af rækken.
"Begge klubber er andethold og har deres førstehold placeret i henholdsvis Jyllandsserien (Fuglebakken) og Danmarksserien (Lystrup). Jeg fornemmer, at man begge steder gerne vil have reserverne en række op, så det bliver svære kampe mod de to klubber."
 

Jakob Degn Larsen (th) er tilbage igen efter at have siddet ude med en skade i hele foråret. Foto: Martin Schultz

Jakob Degn Larsen (th) er tilbage igen efter at have siddet ude med en skade i hele foråret. Foto: Martin Schultz

Mister målmand, stopper og anfører

Thomas Zacher Sørensen får en smal førsteholdstrup at arbejde med.
Han kan på plus-siden glæde sig over, at den stærke målmand André Ørgaard er tilbage som plankeværk og træner på livet løs. Det samme gælder midtbanetalentet Jakob Degn Larsen.
To spillere, der var savnet i foråret.
André Ørgaard meldte hurtigt pas og nøjedes med at være markspiller på andetholdet i Serie 4 uden at træne, mens Jakob Degn Larsen sad ude med en grim fodskade.
Også veteranen Jesper Friis Jensen har trænet godt med i opstarten, og den teknisk og taktisk dygtige spiller vil også være inde i billedet til førsteholdet. Det samme gælder Daniel Zacher Sørensen, lillebror til cheftræneren. Han har lovet at træne en gang om ugen.
Sidste sæsons førsteholdsmålmand, unge Frederik Bjerregaard, har meddelt, at han spiller U19 fodbold i FC Djursland i efteråret, mens den mangeårige midtstopper Jeppe Pedersen lægger støvlerne helt på hylden for at hellige sig nyt job, familie og håndbold.
Det samme gør muligvis også anfører Rune Bækgaard, der i maj 2016 gennemførte Copenhagen Marathon og som måske har planer om noget endnu vildere.
"Det er fortsat lidt usikkert med Rune, og vi har aftalt at holde kontakten tæt," siger Thomas Zacher Sørensen.
Kolind-Perstrup spiller første turneringskamp tirsdag 9. august på udebane mod Fuglebakken KFUM Aarhus.

Jeppe Pedersen har lagt støvlerne på hylden. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Jeppe Pedersen har lagt støvlerne på hylden. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Publiceret 01 August 2016 14:00