Privatfoto

Privatfoto

Debat Syddjurs:

Bliver naturstien til Dråby asfalteret?

Af Maria Polerube, Dråby

I sidste uge blev grøftekanterne ved hovedvejen ud af Ebeltoft klippet af en kæmpe traktor med et stort aggregat på, som kan pløje grøftekanten op i halvanden meters bredde samtidig med at den flænser sig igennem buske og træer i toenhalv meters højde. Imponerende og skræmmende effektiv maskine.
Igår cyklede jeg ad naturstien fra Ebeltoft Parkhotel til Dråby Kirkevej og nød duftene af blomstrende buske og træer, så store flotte vinbjergsnegle der var på vej over stien og lyttede til de store fugleunger der sad i buskene og kaldte på mad.
Hvad har de to ting med hinanden at gøre?
Jo, idag da jeg cyklede ad naturstien havde kæmpetraktoren været igang med samme voldsomme resultat som ved vejenes grøftekanter.
Væk er græs, brændenælder og mælkebøtter og uden tvivl også de fleste smådyr og flotte vinbjergsnegle. Kanterne er pløjet op helt ned til den bare jord. Også buske og træer er effektivt blevet flænset så man nu er helt sikker på ikke at få en gren i hovedet.
Nu er jeg så spændt på om man går hele vejen og asfalterer stien og striber op - der er plads til tre baner, en til gående og en til cyklister i hver sin retning.
Sagt på en anden måde: Hvem f...... har bestilt den massakre og hva h....... skal det gøre godt for?
Cykelturen ad stien plejer at være en dejlig start på min dag. Jeg er bange for at det varer et stykke tid før det vil virke sådan igen ...

Publiceret 29 June 2016 10:15