Bogensholm Hovedgaard. Foto: Martin Schultz

Bogensholm Hovedgaard. Foto: Martin Schultz

Mols:

Bogensholm er klar til kultur og ferie

Den gennemrestaurerede Bogensholm Hovedgaard præsenterer sig som et lille unikt ferie- og kulturcenter

Af
Af Martin Schultz

En udstilling med værker af den new zealandske kunstner Liz McAuliffe, sammen med de to lokale billedkunstnere Magda Høgh og Helle Bendorff, markerede lørdag 25. juni en nye fremtid for en af Molslandets store flotte gårde: Bogensholm Hovedgaard.
I lokaler i gårdens sidefløj vil Bogensholms ejer, erhvervsmanden Odd Sinding, fremover samle Bogensholms Venner til kulturelle arrangementer, og han har lagt planer for en kunstforening NoArt, som vil have til huse på Bogensholm.
Den første udstilling byder udover de to kendte billedkunstnere Magda Høgh og Helle Bendorff med bopæl i lokalområdet på et spændende møde med Liz McAuliffe fra New Zealand, som for tiden opholder sig på Bogensholm og arbejder i gårdens gæsteatelier med at forberede sin del af udstillingen.
Liz McAuliffe arbejder skulpturelt ved både at skære og bemale objekter, som er opskaleringer af ting og fænomener hun observerer i naturen. De bliver bearbejdet med sikker hånd og sat ind i en kunstnerisk kontekst, som både rører følelser og sanser.
“Ved at opskalere små naturobjekter til menneske-størrelse inviterer jeg beskueren til at gentænke sit forhold til naturen,” siger Liz McAuliffe.

Tre ferielejligheder

Odd Sinding har gennem flere år boet på Mols, men erhvervede sig for tre år siden den firlængede Bogensholm Hovedgaard med bindingsværk og stråtag.
Efter et kæmpestort restaureringsarbejde står gården nu klar til at huse både kultur og ferieaktiviteter ud over den primære drift på gårdens 150 ha ager og skov.
“Jeg ønsker at have et sted, hvor der kommer mennesker,” siger Odd Sinding, som i den tidligere forpagterbolig har indrettet tre ferielejligheder med god plads, høj kvalitet og direkte adgang ud i naturen omkring gården.
“Desuden har jeg indrettet lokaler, hvor der kan holdes udstillinger, men som også kan bruges til møde- og konferenceaktiviteter, hvis virksomheder, patientforeninger eller andre grupper har brug for fred og ro i den unikke natur med strandengene ned mod Ebeltoft Vig til den ene side og Mols Bjerge til den anden side.”
Gæsterne kan - med de begrænsninger som lovgivningen sætter - få adgang til gårdens luksuriøse indendørs pool, og Odd Sinding forventer også at indrette gården med fitnessfaciliteter. Gæsterne kan desuden få adgang til Fuglsøcentrets golfbaner gennem den kommende Fuglsø Golfklub, som har hjemsted på Bogensholm Hovedgaard.

Bogensholm Hovedgaard set fra gårdsiden. Foto: Martin Schultz

Bogensholm Hovedgaard set fra gårdsiden. Foto: Martin Schultz

Fordybelse og ro

Kulturen får en vigtig plads i gårdens fremtid, og Odd Sinding ser gerne sin gård som et sted, hvor man bliver mentalt og fysisk opladet, omgivet en vidunderlig natur.
“Bogensholm skal være et sted for socialt samvær, fordybelse og ro. Der skal være spændende kulturarrangementer, og man kan opleve området gennem ny anlagte naturstier,” siger Odd Sinding.
Odd Sinding opfordrer interesserede til at melde sig ind i Bogensholms Venner og i kunstforeningen NoArt for et være med i fællesskabet på gården.
Udstillingen med Liz McAuliffe. Magda Høgh og Helle Bendorff åbnede lørdag 25. juni for et inviteret publikum.
Fra mandag 27. juni til 3. juli er udstillingen åben alle dage i tidsrummet kl. 12-18.

Den new zealandske kunstner Liz McAuliffe har forberedt sin udstilling i gæsteatelieret på Bogensholm Hovedgaard. Foto: Martin Schultz

Den new zealandske kunstner Liz McAuliffe har forberedt sin udstilling i gæsteatelieret på Bogensholm Hovedgaard. Foto: Martin Schultz

FAKTA

Bogensholm Hovedgaard ligger på Provstskovvej 2, Bogens, 8400 Ebeltoft

Bogensholms smukke stuehus kan ses fra Fuglsøvej. Bogensholms historie går tilbage til 1420. Den nuværende ejer Odd Sinding overtog Bogensholm i 2013.

Kunstneren Liz McAuliffe har boet og arbejdet  på Bogensholm Hovedgaard for at gøre sin udstilling klar til fernisering 25. juni.

Fra mandag 27. juni til 3. juli er udstillingen med værker af Liz McAuliffe, Magda Høgh og Helle Bendorff åben alle dage i tidsrummet kl. 12-18. 

Publiceret 26 June 2016 10:00