Algots buffet er et godt eksempel på en af ”Anholts Skatte”, der allerede er gravet frem og sælger godt. Privatfoto

Algots buffet er et godt eksempel på en af ”Anholts Skatte”, der allerede er gravet frem og sælger godt. Privatfoto

Erhverv:

Anholt vil have stærkere firmaer

Projekt skal fastholde og udvikle virksomheder på Anholt

Norddjurs Erhverv står bag et projekt, der skal fastholde og udvikle virksomheder på Anholt. 14 håndværkere, kunstnere, restauratører og andre indehavere af små virksomheder på Anholt er på skattejagt. De leder ikke efter nedgravede guldmønter på øen, men efter idéer og udviklingspotentialer i deres egne forretninger. Idéer der kan blive guld værd, hvis de graves frem og udvikles rigtigt.

”Det er et meget handlingsorienteret projekt, hvor virksomhedsejerne skal få øje på nye muligheder og finde veje til at udnytte dem. Målet er at fastholde virksomhederne og skabe grobund for nye arbejdspladser på øen,” fortæller Mette Marie Karlberg fra konsulentvirksomheden Karlbak.

Fokuserer på hvad virksomhederne sælger

Hun arbejder sammen med Thomas Lütken fra Vovemod om at give virksomhederne det nødvendige rygstød. Det gør de på vegne af Norddjurs Erhverv, der har skaffet finansiering til halvdelen af udgifterne fra de LAG-midler, der understøtter udvikling af de danske små-øer.

”I første omgang har vi fokuseret på, hvad virksomhederne egentlig sælger. De tror måske, de sælger fadøl, men i virkeligheden sælger de fred og ro. Når de har fundet ud af det, ser vi på, hvad de ellers kunne sælge og til hvem. Virksomheder med en eller to beskæftigede er ofte karakteriseret ved, at de løber meget stærkt. De har svært ved at finde tid til at komme i helikopterperspektiv og se mulighederne. Det er det, vi hjælper dem med,” siger Mette Marie Karlberg.

Anja og Klaus Jensen, der ejer restauranten Al'got, er med i projektet, selv om de har en voksende omsætning. 
”Jeg er glad for at få lejlighed til at analysere vores måde at reklamere på. Jeg kan især bruge sparringen på nogle af vores idéer. Det er godt at få set på tingene fra en anden vinkel,” fortæller Klaus.

”Vi mødes under andre former, end vi plejer. Vi får et fællesskab, som jeg synes er værdifuldt,” siger maskinmester Jacob Garde om projektet. 
logy

Publiceret 24 June 2016 16:00