Arkivfoto

Arkivfoto

Debat Syddjurs:

Vejen fra Karlby til Skørring råber på en cykelsti

Af Marie Bang Tange, Rugtorvet 17, Karlby:

"Kan det virkelig passe, at unge skoleelever på Ådalsskolen ikke kan cykle i skole og derpå dyrke motion, fordi deres forældre ikke tør sende dem ud på den farlige vej.
Kan det virkelig passe, at samfundet ikke kan give et skolebarn den optimale sikkerhed.
Vejen fra Karlby til Skørring kan være meget farlig på grund af de farlige sving, mens det går stejlt ned ad bakke, plus at man har svært ved at se, hvis en bil passerer fra modsatte side.
Dette har været oppe til diskussion, men jeg synes, at der burde være klar enighed om at investere i sikkerhed til unge skolebørn.
Denne cykelsti vil give mange fordele. For det første kan forældrene om morgenen spare mere tid og mere benzin, fordi de ikke først skal aflevere børnene, hvorefter de selv tager på arbejde, og de skal heller ikke bekymre sig om at skulle hente børnene efter skole, fordi børnene trygt kan cykle til og fra skole på cykelstien.
For det andet kan børnene kunne cykle sikkert i skole, og for det tredje vil det gøre, at flere børn vælger at tage cyklen i skole, det vil skabe sundere og friskere børn i skolen.
Det vil også give flere koncentrerede skoleelever, fordi de lige har været ude og bruge kroppen.
Motion øger nemlig energiniveauet, og humøret ryger helt i top. Så vi skal vælge cykelstien, fordi det er et skridt tættere på et sundere og mere sikkert lokalsamfund."


Publiceret 01 June 2016 11:45