Gert Møberg Jørgensen er klar igen som konferencier, når den 28. udgave af Rosenholm Festival løber af stabelen i dagene 3.-5. juni 2016. Foto: Lars Norman Thomsen

Gert Møberg Jørgensen er klar igen som konferencier, når den 28. udgave af Rosenholm Festival løber af stabelen i dagene 3.-5. juni 2016. Foto: Lars Norman Thomsen

Rosenholm Festival:

Rosenholm Festivalens forsanger tager ny tørn

Gert Møberg Jørgensen hører til veteranerne i gruppen af frivillige, men den skattede konferencier nyder fortsat at være med

Af
Af Lars Norman Thomsen

“Det er sgu' sjovt at være med, og man bliver lidt stolt hver år, når endnu en vellykket festival er afsluttet,” siger Gert Møberg Jørgensen, 61, en af de mange frivillige som får festivalhjulet til at snurre.
Han trækker også i år  i sit velkendte klovnekostume for at være en del af konferencier-holdet som sørger for, at bands og solister får en god start på deres optræden og ligeledes kommer fra scenen på den rigtige måde.
Gert Møberg Jørgensen eller bare Møberg, som han hedder i Rosenholm Festivalens inderkreds, har kun misset en af de hidtil 27 afviklede festivaler, hvor han i tidens løb har haft mange opgaver, men nu er endt som konferencier.
I år har han sat  X  ud for Love Shop og Michelle Birkballe, som to af de navne, som han håber at få tid til at nærlytte til, når de lørdag træder op i Store Telt.

Familieprojekt

Møberg er ikke i tvivl om, hvad der er hemmeligheden bag, at Rosenholm Festival har kunnet lægge fra land i samfulde 28 år.
“Det er et familieforetagende, både når vi snakker frivillige, men også når vi kigger på det publikum, der kommer,” siger Møberg, der arbejder som Mijø og Energitekniker hos Terma i Lystrup, men bor i Hornslet.
“Så er det naturligvis et særsyn, at vi kan inviterer folk til festival uden, at de skal betale for at komme ind. Et princip, som det er vigtigt at holde fast i.”
Møberg husker, at guitaristen og sangeren Peter Viskinde, tidligere Malurt, var meget imponeret over konceptet bag Rosenholm Fesival og også gav højlydt udtryk for det, da han spillede på festivalen sidste gang.

Veteranklubben

Møberg har set mange frivillige komme og gå i løbet af de mange år.
Flere af de, der ikke længere er med, mødes Møberg med et par gange i løbet af året i Klub X-boys til en god frokost og snak om gamle dage.
Møberg er også manden bag Rosenholm Festivalens slagsang, som de frivillige altid istemmer ved festlige lejligheder med ham selv som forsanger.
Når det går løs fredag 3. juni, er han i sit es. Mennesker kommer og går på Rosenholm Festival, men Møberg består.

Publiceret 01 June 2016 06:00