Dariusz Slowik er tidligere Danmarksmester i diskoskast og har været på det danske atletiklandshold. Pressefoto

Dariusz Slowik er tidligere Danmarksmester i diskoskast og har været på det danske atletiklandshold. Pressefoto

Hornslet:

Rosenholm Festival skydes i gang med en verdensrekord

Hornslet Handels optakt til Rosenholm Festival byder stærk mands forsøg på at komme i Guiness rekordbog

Af
Af Martin Schultz

Der bliver spillet med musklerne, når der torsdag aften til Open by Night i Hornslet bliver gjort et forsøg på at sætte en verdensrekord.
En meget stor og stærk mand kommer nemlig forbi, når 38-årige Dariusz Slowik fra Vejen vil gøre sig fortjent til at komme i Guiness Rekordbog ved at sætte verdensrekord i bænkpres med én arm. Den nuværende rekord lyder på 4.535 løftede kg med én arm i løbet af en time.
Rekordforsøget afholdes for at skabe opmærksomhed om foreningen Familier med kræftramte børn - og en lokalindsamling i juni måned.
Der stilles ganske særlige krav for at kunne få godkendt en rekord til Guiness Rekordbog, og således er der både kontrollanter, tidtagere og videohold til stede for at bevidne rekorden.

I stiv arm

”Jeg har før løftet otte tons, så jeg er helt sikker på, at Hornslet nok skal få sin verdensrekord,” siger Dariusz Slowik inden han torsdag smøger ærmerne op i området ved Hornslet Bøger & Papir på Tingvej.
Det sker på en aften, hvor byen er på den anden ende, når Hornslet Handel og Rosenholm Festival i fællesskab tager forskud på fredagens festivalstart - i stiv arm kan man vel godt sige - med musik, fadøl og pølser på Nytorv midt i byen.

En flot karriere

Dariusz Slowik er er en polskfødt canadisk atletikudøver, som er opvokset i Danmark. Han kom til Danmark som 10-årig med sin polske mor og stillede i 1996 op for Danmark ved junior-VM i atletik i Australien. Han har siden flere gange været på det danske atletiklandshold, vandt det danske mesterskab i diskoskast i 1998 og er forhenværende dansk juniorrekordholder i diskoskast.
I Aarhus 1900 var han blandt de 13 internationalt eliteaktive atleter, der modtog økonomisk støtte fra Team Danmark før OL 2004 i Athen.
Efter et studieophold på Junior college i Moorpark, Californien 2000-2002 fik Dariusz Slowik ikke fornyet sin opholdstilladelse i Danmark. Han flyttede han til Canada, som han derefter repræsenterede i internationale sammenhænge.
Han vandt bronzemedaljer for Canada ved Commonwealth Games 2006 i Melbourne og Pan American Games 2007 i Rio de Janeiro. En skade i 2008 betød, at han måtte opgive at stille op for Canada ved OL i Beijing.
Dariusz Slowik bor nu igen i Danmark.

Kaster med vaskemaskiner

”I 2003 kom jeg i Guiness Rekordbog ved at skubbe en bil 57 kilometer på ti timer,” fortæller Dariusz Slowik.
I 2005 kom han igen i Guinness ved at være den i verden, der kunne kaste en vaskemaskine længst. Den bedrift gentog han i 2008, da han som den første i verden kastede en 48 kg tung vaskemaskine 3,5 meter.
Fælles for rekorderne er, at de alle er sat i forbindelse med indsamling af penge til kræftramte børn, og torsdag 2. juni kl. 19 gør Dariusz Slowik det så igen med et rekordforsøg i Hornslet.

FAKTA

Torsdagens verdensrekordforsøg i Hornslet er kommet i stand i forbindelse med en indsamling i Hornslet og Løgten-Skødstrup i juni måned til fordel for foreningen Familier med kræftramte børn.

Initiativtagere til indsamlingen er Jimmy Dalsgaard, indehaver af 'Planet of Ink' i Hornslet, og Julie Strange, indehaver af frisørsalonen 'Frisøren & Baronen' i Skødstrup.

Publiceret 01 June 2016 21:18