Organist Helle Zederkof. Pressefoto

Organist Helle Zederkof. Pressefoto

Bregnet:

Orgelmusik og sang til støttekoncert

Stafet for Livet Syddjurs står bag den tredie koncert i Bregnet Kirke i rækken af Kunst- og Musik-stafet-koncerter

Af
Af Martin Schultz

Så er Stafet for livet i Syddjurs igen klar med en doneret koncert, hvor overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse. Det sker i Bregnet Kirke onsdag 1. juni kl. 19.00, og solisterne er denne gang kirkens egen organist Helle Zederkof og de to sangerinder Mia Kamla Marie Bluhm og Marianne Pedersen.
Ved koncertens første del spiller Helle Zederkof en del af det eksamensprogram, som hun senere på måneden skal spille i Aarhus ved hendes eksamen i ”Master i Kirkemusik” på Det Jyske Musikkonservatorium. Hun har siden 2010 været i gang med et længere videreuddannelsesforløb ved siden af sit faste arbejde i sognets tre kirker. I 2012 bestod hun en ”Diplomeksamen i Kirkemusik”, og i efteråret 2012 startede hun på master-delen.
Ved aftenens koncert vil Helle Zederkof spille en del af programmet, nemlig romantisk orgelmusik af en svensker og tre franskmænd.

En Hero of Hope

Ved koncertens anden del får tilhørerne en særlig oplevelse med lyd og a capellasang, som bliver fremført af Mia Kamla Marie Bluhme og Marianne Pedersen. Mia var Fightertaler og sanger ved sidste års Stafet for livet i Syddjurs og er i år udvalgt som Hero of Hope.
”At være Hero of Hope, er en anerkendelse fra det Globale Relay For Life, som Stafet For Livet i Danmark er en del af. Hvert år indstilles og udvælges et antal Fightere fra alle verdens 26 stafetter, der hyldes som Hero of Hope for det kommende år,” fortæller arrangør Helle Hallberg.
Mia Kamla Marie Bluhme og Marianne Pedersen er begge udannede lærere med musik som linjefag, og de har sunget i mange forskellige korsammenhænge.
Der er fri entré til koncerten. I pausen er der salg af drikkevarer og kunstlotteri, som kan fås i en samlet pakke til 100 kr.
Overskuddet går som ved de to tidligere koncerter ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Sangerne Mia Kamla Marie Bluhme (th) og Marianne Pedersen. Pressefoto

Sangerne Mia Kamla Marie Bluhme (th) og Marianne Pedersen. Pressefoto

FAKTA

Onsdag 1. juni kl. 19.00 i Bregnet Kirke
Gratis adgang

Publiceret 01 June 2016 11:56