Debat Syddjurs:

Trappen i Kalø-tårnet forlænges

Af Thøger Pauli, Thorsager:

"På byrådsmødet i onsdags blev det besluttet som en forsøgsordning at forlænge den famøse trappe i tårnet på Kalø Slotsruin med yderligere 5 meter, hvor den så skal ende i en platform med glas til alle sider. Så bliver der mulighed for at kigge ud i alle verdenshjørner. Det blev pointeret, at det var en forsøgsordning, og at den nye trappe kunne fjernes uden at skade det eksisterende arrangement, hvis den ikke faldt i god jord. Man har optegnelser, der viser, at tårnet i virkeligheden har været ca. 5 meter højere end de rester, der er tilbage. 
For os der synes at trappen på Kalø er et friskt og nyt tiltag, er det en god nyhed. Der vil helt sikkert blive en fantastisk udsigt fra øverste etage, hvor man trygt kan sende børnebørnene op alene, da de ikke kan kravle op og falde ned. Samtidig får man et godt indtryk af, hvordan det har været at leve den gang, da man skulle forsvare fæstningen. 
Det skal pointeres, at det ikke kommer til at koste Syddjurs en øre, da det nye tiltag financieres af fonde og Realdania i forening. Der var også forslag om at indføre entré for adgang til tårnet, men det vil man vende tilbage til. 
Følg selv debatten på syddjurs.dk under referatet fra byrådsmødet."

Publiceret 01 April 2016 12:05