ugormen er en ægte forårsbebuder, og landets eneste giftslange er ved at titte frem fra sit vinterhi. Foto: Benny Rohde Nielsen

ugormen er en ægte forårsbebuder, og landets eneste giftslange er ved at titte frem fra sit vinterhi. Foto: Benny Rohde Nielsen

Søndagstur:

Find hugorme og snoge i Mols Bjerge

Molslaboratoriet inviterer på gratis krybdyrtur i Nationalparken

Af
Af Lars Norman Thomsen

Glem alt om sanglærker og svaler, krybdyrene er ved at være de sande forårsbebudere. Derfor inviterer Molslaboratoriet, Naturhistorisk Museums forskningsstation i Mols Bjerge, nu på den årlige krybdyr­tradition i bakkerne på Mols.

Søndag 3. april foregår det via apostlenes heste på Molslaboratoriets arealer.

Er vejret godt, er der derfor masser af krybdyr, der er kravlet ud fra deres vinterhi og har lagt sig til at solbade. Derfor er foråret det bedste tidspunkt at se dyrene.

Molslaboratoriets naturvejleder Marianne Graversen kender alle de gode steder, og plejer at være ferm til at fange et dyr forsigtigt, så man virkelig kan se dem tæt på. Det er lidt af en videnskab at fange krybdyrene, uden at de bliver bange. Fx smider firbenehalen, hvis de bliver bange. Halen fungerer som et lager til overskydende fedt og energi, og det har derfor ret store omkostninger for dyret at skille sig af med den.

Tilmelding:

  • Der er ingen tilmelding, og turen er gratis
  • Mødested: Molslaboratoriet, Pejsestuen, Strandkærvej 6, Femmøller
  • Tidspunkt: Søndag 3. april 2016 klokken 10-13
  • Medbring: Varmt tøj, godt fodtøj, lidt mad og drikke, gerne kamera
  • Turleder: Naturvejleder Marianne Graversen

Publiceret 01 April 2016 16:07