Liberal AlliancesFleeming Hansen (tv) og Per Zeidler siger nej til frikadellekrig, men ja til at værne om danske traditioner, som det fremgår af billedet.

Liberal AlliancesFleeming Hansen (tv) og Per Zeidler siger nej til frikadellekrig, men ja til at værne om danske traditioner, som det fremgår af billedet.

Debat Syddjurs:

Nej til frikadellekrig - ja til sund fornuft

Af Flemming Hansen og Per Zeidler, Syddjurs Byråd - begge repræsenterer Liberal Alliance:

"Onsdagens byrådsmøde i Syddjurs Kommune bød på en henvendelse fra Dansk Folkeparti, hvorvidt vi skulle tage alvorlige forholdsregler overfor den stadigt stigende flygtningestrøm.
Selvfølgelig skal vi bevare og holde fast i den danske kultur.
Selvfølgelig skal vi fortsat servere traditionel dansk mad for vore borgere.
Selvfølgelig skal vi værne om de traditioner, vi altid har gjort, også i forbindelse med højtiderne.
Selvfølgelig skal vi værne om vore helligdage.
Men hvorfor stemme om et problem, som ikke er eksisterende på nuværende tidspunkt.
Vi er ganske enige i mange af DFs forslag og vil gerne drøfte dem under andre forhold end et beslutningsforslag i byrådet.
Vi skal ikke være bange for andre kulturer og madvaner – vi spiser i dag masser af mad, som stammer fra andre verdensdele – tænk bare på pizza o.l.
Vi serverer ikke mad i vore børneinstitutioner, vil ligger ikke under for anden religion, vi har endnu ikke været udfordret af anden religiøs tankegang, men skal naturligvis være klar, såfremt vi pludselig bliver det.
Vi ønsker alle at værne om det danske, og da situationen i øjeblikket er så katastrofal i andre lande, skal vi naturligvis være opmærksom, da vi bliver oversvømmet af fremmede kulturer – en situation som vi på kommunal plan ikke kan gøre det mindste ved.
Vi bliver pålagt vor kvote og må så finde løsninger, som virker nu og her, og håbe på, at udfordringen er midlertidig og flygtningene snarest kan vende hjem til deres eget land.
Vi vil ikke acceptere, at eksempel svinekød skal udgå til fordel for halalslagtet kvæg, og frikadeller skal naturligvis stadig være en mulighed i Syddjurs Kommune.
Med andre ord – vi ønsker ikke en frikadellekrig, men ønsker at klare os med sund fornuft."
 
Per og Flemming
Liberal alliance

Publiceret 01 April 2016 08:40