Ebba Grethe Møgelvang Laursen

Ebba Grethe Møgelvang Laursen

Debat Syddjurs:

Hvorfor denne larmende tavshed i Syddjurs Byråd?

Af Ebba Grethe Møgelvang Laursen, lokalformand for Dansk Folkeparti Syddjurs:

"Størstedelen af Syddjurs kommunalpolitikere støtter op om, at dansk kultur og danske traditioner sniges ud af vores offentlige institutioner og skoler. 

På byrådsmødet den 30 marts havde Dansk Folkeparti et forslag med på dagsordenen om indførelse og bevarelse af spisning af svinekød, regler omkring svømmehaller, bevarelse af danske helligdage samt påske- og juletraditioner mv.
Alt sammen emner, som handler om bevarelse af dansk kultur og dansk tradition. 
Men desværre - kort sagt - valgte de fleste kommunalpolitikere under debatten, at sidde med hænderne i skødet, og tie stille. Lider de af berøringsangst?

Os der overværede mødet måtte måbende se på, at kun et par stykker ud af 27 byrådsmedlemmer, turde ytre sig om emnet. 

Ja jeg vil påstå, det var en larmende tavshed, som man kunne forledes til at tro, var aftalt på forhånd!

Vi fra Dansk Folkeparti var i øvrigt sammen med en japansk journalist, som for øjeblikket optager en TV udsendelse omkring den kamp vi har i Danmark for øjeblikket, om det svære i at beholde og bevare den danske kultur, både omkring vores traditionelle madkultur, vore helligdage, religion og ikke mindst vores berømte ytringsfrihed. Han fik dermed oplevet, hvordan det danske lokale ”parlament” sidder larmende tavse, når emner om bevarelse af danske traditioner er på dagsordenen. 

Det er mig en gåde, hvorfor man vælger at tilsidesætte de tiltag, som Dansk Folkeparti fremfører for at bevare og værne om danske værdier i vores kultur.

Man sælger ud af Arvesølvet, ved at lægge sig fladt ned.

Træder Hylekoret først i kraft, den dag det går op for den menige dansker, at vores land og kultur, har ændret sig markant for, at tage religiøse hensyn til en gruppe mennesker, som med en meget fremmed kultur er indvandret til Danmark.

Forstå det sådan: Dette her handler ikke kun om frikadeller og leverpostej, men i lige så høj grad om kultur, kristendommens og danske kalenderhelligdage, som følges af skoler, institutioner og arbejdspladser.

Vil man virkelig fra samtlige byrådspolitikere og partier deltage i, at gøre religiøst misforstået hensyntagen til en samlet indvandret mindretalsgruppe, - til en vigtigere del -, end hensyntagen til, at svinekød sommetider er på menuen, fremfor Halalslagtet fårekød? Frikadeller eller leverpostej, så bør man tænke på, at dansk kultur, f.eks. også er den netop overståede påske, hvor rigtig mange holdt fri i adskillige dage. Skoler og institutioner var lukket. Folk hyggede sig med familien, spiste god gammeldags dansk mad. 

Skal det afskaffes? 

Skal juleferien og juletraditionerne afskaffes?

Nej! Ikke tale om! 

Men hvor er tolerancen fra andre, over for vores danske kultur og traditioner på vej hen. 

Hvorfor synes folk, at vi hellere skal vise hensyn til nogle mennesker, som er egoistiske, fordømmende, nedladende i deres attitude over for os danskere, og som gerne vil bibeholde vores kulturelle traditioner. 

Synes vores byrådspolitikere, at det om føje år skal være således, at den dag jeg havner på plejecenteret, eller mine børnebørn, oldebørn er i børnehave, kan vi end ikke få os en Hot Dogs, eller et stykke rugbrød med varm leverpostej, blot fordi man valgte, at gøre grin med Per Dalgaards fremsynede forslag, og negligerede dette med dyb tavshed og trækken på skuldrene.

Det er ærgerligt, at man ikke forstod, at dette handler om så meget mere vigtigt, end blot en enkelt frikadelle.

”Mogens Glistrup sagde for 40 år siden, vi bliver rendt over ende af Muhammedanerne. ”

Anker Jørgensen sagde i 1987: »Det er et problem med de mange flygtninge og indvandrere. Vi skal passe på ikke at blive overrendt, for der er grænser for, hvor mange flygtninge et lille land som Danmark kan tage. Jeg tror, det er godt at holde antallet på et relativt beskedent niveau.«

Nu skriver vi år 2016, og jeg må sige, at udviklingen omkring muslimsk indvandring og manglende evne til integration, er blevet et af vores store problemer mange steder i mit land. Det påvirker os i mange retninger, og det koster på den danske velfærd. 

Vi er nødt til at stoppe op, og indse, at dette her emne ikke kun er spørgsmålet om frikadellen og dansk kultur, men også spørgsmålet om, hvordan ønsker vi samfundet skal se ud fremover.

Og netop derfor ville Dansk Folkeparti Syddjurs via Per Dalgaard´s forslag, meget gerne tage hånd omkring ting, som om føje år kan vise sig at være et kæmpe problem i det danske samfund.

Desværre sidder vi med et byråd i Syddjurs, som ikke vil være fremsynede, men vælger tavsheden.

Tavshedens pris, kan vel og mærke ende med afskaffelse af danske værdier og kulturelle traditioner."

Publiceret 01 April 2016 07:00