Bolette Fonnesbæk med Simon, 3, der er på vej ind til sin første dag i Mælkevejen.

Bolette Fonnesbæk med Simon, 3, der er på vej ind til sin første dag i Mælkevejen.

Auning:

Mælkevejen er åben

Den nye daginstitution i Auning åbnede 1. april med 150 pladser

Af
Anette Bonde

“Hvor skal støvlerne stå?”

Simon, 3 år, har sammen med sin mor Bolette Fonnesbæk, Gjesing, netop åbnet døren ind til Mælkevejen, den nye store børneinstitution i Auning. Solen skinner her fredag 1. april på den første dag i den nye institution, og Simon har glædet sig, for inden for er jo alle dem, han kender fra sin gamle børnehave, blandt andet hans bedste ven Julian. Nu er der bare lige et par nye rutiner, man skal finde ud af. Hvor skal støvlerne for eksempel være, når alle hylder ser ud til at være fyldt op?

Det klarer mor, ser Simon, og snart er han løbet ind. Han nåede ikke at få jakken af, så den tager han af lidt efter, da han siger farvel til mor.

“Vi var ude og kigge i går, og det ser rigtig fint ud”, siger Bolette Fonnesbæk. Om torsdagen var alle børn og forældre nemlig inviteret på besøg, så de kunne se institutionen.

“Fantastisk hus”

“Det er et fantastisk hus, og vi er alle klar til at tage det i brug. Vi er jo spændte og har ventet længe alle sammen”, siger Dorthe Karlsen, der er afdelingsleder i Område Auning.

Der har været forsinkelse undervejs i byggeriet, så personalet har haft god tid til at forberede sig. I forvejen har de hidtidige institutioner Skovvang og Nyvang samarbejdet om forskelligt, og undervejs er det blevet suppleret med teambuilding. Lidt vemodigt er det dog også at sige farvel til de to institutioner og de mange minder, der er knyttet til dem.

“Men nu skal vi have lavet en ny historie her i Mælkevejen og have bygget en kultur op. Så får vi også gode minder herfra,” lyder det fra en glad Dorthe Karlsen.

Hun glæder sig over de mange nye faciliterer, blandt andet køkkenet i centrum, der er indrettet så børnene kan hjælpe, en kæmpestor legeplads med overdækkede terrasser, indretningen med rum-i-rummene hvor alt er flytbart og vidensbrønden, hvor børnene kan blive dus med digitale finesser.

Dorthe Karlsen, afdelingsleder for Område Auning, foran køkkenet, der er i børnehøjde til den ene side og i voksenhøjde på den anden.

Dorthe Karlsen, afdelingsleder for Område Auning, foran køkkenet, der er i børnehøjde til den ene side og i voksenhøjde på den anden.

Mælkevejen er opdelt i afdelinger med navnene Nordlyset, Månen og Stjernen samt Solstrålen, der er vuggestue og gæstehus for dagplejen.

Der er 150 pladser. 1. april var der 95 børnehavebørn, 14 vugestuebørn og 10 pladser i gæsteplejen. Man har fortsat Skovvangs lokaler til rådighed til pædagogiske temaer, for eksempel julegaveværksted, musikværksted etc. 

Der er officiel åbning af Mælkevejen onsdag 25. maj.

Publiceret 01 April 2016 16:30