Videoindslag:

FC Djursland vil frem i rækkerne med lokale talenter

Fodboldoverbygningens ny formand Thomas Larsen præsenterede en række klare målsætninger for fremtidens FC Djursland A/S ved morgenmøde onsdag for Erhvervsklubbens medlemmer

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det er slut med, at FC Djursland 'flyver' spillemæssige forstærkninger ind fra Aarhus eller Randers til fodboldoverbygningens flagskib, førsteholdet, som nu spiller i Serie 1.
Det slog den nyvalgte bestyrelsesformand for FC Djursland A/S, Thomas Larsen, fast ved onsdagens morgenmøde for de fremmødte medlemmer af FC Djurslands Erhvervsklub på Kystvejens Konferencecenter i Grenaa.
"Vi vil udelukkende satse på lokale talenter, og det mener vi, der er basis for, fordi vores ungdomshold efterhånden spiller på et højt niveau vores område taget i betragtning," lød det fra Thomas Larsen, der nævnte, at U17 spiller med i 2. division, mens U19 spiller i Vest-rækken og U16 i mesterrækken.
Bestyrelsen har nedfældet en række mål for førsteholdet i Serie 1, og ungdomsarbejdet i en 2020-plan:

  • FC Djursland vil fortsat rangere som Djurslands højest rangerede fodboldklub målt på førsteholdets placering og resultater
  • Førsteholdet tilbage i Jyllandsserien senest i 2017
  • Førsteholdet tilbage i Danmarksserien senest i 2020
  • Konsekvent ungdomssatsning med U19, U17 og U16 så højt oppe i rækkerne som muligt
  • Konsekvent satsning på lokale spillere til førsteholdet - det udelukker ikke, at spillere fra Aarhus og Randers er med på holdet, men de skal selv komme med lyst og motivation. Der er ikke penge til at hente 'stjerner' til Grenaa
Thomas Larsen roste også samarbejdet med Brazil Football College, som han ikke ser som et nyt Hessel Fodboldskole, fordi kernen af spillere på Brazil Football College vil komme fra lokalmiljøet.
Det nuværende medlemstal i FC Djurslands Erhvervsklub er på 55. En lille nedgang sammenlignet med tidligere, og for den ny bestyrelse er det afgørende at få hevet nye medlemmer med ind i folden, fastslog Thomas Larsen.
 

Publiceret 30 March 2016 11:12