Cheftræner i TRIF, Frederik Thøgersen, har formået at skabe ny grøde i TRIFs seniorafdeling, men han melder indtil videre forsigtigt ud, når det gælder mulighederne for førsteholdet i Serie 4:

Cheftræner i TRIF, Frederik Thøgersen, har formået at skabe ny grøde i TRIFs seniorafdeling, men han melder indtil videre forsigtigt ud, når det gælder mulighederne for førsteholdet i Serie 4: "Til at starte med handler det om at overleve i rækken."

Seriefodbold - Serie 4:

TRIF-gutter troede sæsondebut ville blive 'walk in the park'

Fornemme resultater i træningskampene er ikke altid et pejlemærke for, hvordan det går i første turneringskamp. Det måtte nyoprykkede TRIF sande i opgøret mod Vivild

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der er masser af grøde i seniorfodbolden i TRIF. Den gamle storklub, der har ligget i dvale i alt for mange år, kan nu mønstre hold i både Serie 4, 5 og 6.
Førsteholdet, nyoprykker til Serie 4, sæsondebuterede i Påsken på Langhøj Idrætscenter i Vivild, hvor et rutineret hjemmehold med den tidligere førsteholdsspiller Martin Kragbæk i spidsen var klar til at gøre livet surt for de unge TRIF-kometer.
Det lykkedes med lodder og trisser. På et straffespark efter 35 minutter hev hjemmeholdet en kneben 1-0 sejr i hus, og det var fortjent efter cheftræner i TRIF, Frederik Thøgersens, opfattelse af kampforløbet.
"Vivild var godt organiserede, og de var dygtige til at falde, når de ikke havde bolden, så deres organisation blev meget kompakt og svær at nedbryde," siger Frederik Thøgersen.
"Mine egne kom først for alvor med i kampen efter pausen, og jeg har mine unge spillere lidt mistænkt for, at de troede, at kampen ville blive 'walk in the park', fordi vi i vores træningskampe havde slået DGL fra Serie 3 og spillet 2-2 mod Grenaa IF fra Serie 2."
"Vi havde vores chancer til at score, og deres træner sagde også efter kampen, at uafgjort havde været retfærdigt, men jeg ser sådan på det, at det er på banen, det afgøres, så ingen undskyldninger herfra. Heller ikke at vi for første gang spillede på græs," siger Frederik Thøgersen.

Nøglekamp lørdag i Thorsager

Det unge TRIF-mandskab, der har sin base i et stærkt ungdomshold i klubben som har fulgtes ad i en årrække, mangler måske lidt rutine, men det bliver ikke i form af cheftræneren himself.
"Nej, det er ikke med i mine planer. Jeg foretrækker at være træner," understreger temperamentsfulde (på en fodboldbane) Frederik Thøgersen, til daglig lektor på Vid Gymnasier.
Temperamentet og dedikationen gjorde, at han til opgøret i Vivild måtte se til fra tilskuerpladserne, fordi han af DBU Jyllands disciplinærudvalg var blevet idømt en spilledags karantæne, fordi han i den sidste turneringskamp i efteråret 2015 protesterede så heftigt mod dommerens kendelser, at det kostede et rødt kort og en indberetning.
Trods nederlaget på 1-0 leverede flere spillere set i cheftrænerens optik fine præstationer. Det gjaldt målmand Anders Jensen og centerforsvaret Emil Anker og Mathias Mayn.
"Jeg har ofte været lidt efter Emil og Mathias, men mod Vivild gjorde de det begge fremragende, og de var uden skyld i det straffespark, der førte til scoringen. Det skyldtes kun klodsethed fra en medspillers side."
Lørdag klokken 13 møder TRIF ligeledes nyoprykkede Viking Pindstrup på Thorsager Stadion.
"Jeg så Pindstrup tabe 5-1 til stærke Rougsø, og kampen mod Pindstrup bliver lidt af en lakmusprøve på vores muligheder i Serie 4. Det er en kamp, vi skal vinde, men det kommer ikke af sig selv. Det lærte vi i Vivild," siger Frederik Thøgersen.

30-32 mand til træning

Den fysiske form er fin hos de unge TRIF-spillere.
Det skyldes primært, at lysten til at træne er stor i seniorafdelingen.
"Vi er gerne 30-32 mand på træningsbanen," fortæller Frederik Thøgersen, der får hjælp til de enkelte træningspas af unge Nikolaj Sienko Frederiksen, som lokalpolitisk interesserede vil kende fra VU og Venstre i Rosenholm.
Andetholdet i Serie 5 tager Morten Østergaard sig af. Han sørger for at samle holdet til kampene og spiller selv med. Endvidere har TRIF et hold i Serie 6 som består af ældre spillere.
Frederik Thøgersen, der selv har spillet 2. divisionsfodbold i FC Djursland, hvor han også har hentet trænererfaring, glæder sig over, at der er grøde i fodboldafdelingen i TRIF efter alt for mange års stilstand.
"Lige nu ser det godt ud, men det er farligt at melde for ambitiøse målsætninger ud, fordi de unge mennesker på et tidspunkt også skal videre i deres uddannelsesliv. Derfor må vi tage det fra år til år, men selvfølgelig er der basis for fodbold i Rønde, Thorsager og Ugelbølle, hvis vi er dygtige nok til at udnytte det og skabe noget, som de unge mennesker har lyst til at deltage i."

Publiceret 30 March 2016 15:00