Henning Poulsen (t.h.) sammen med sin hustru Hanne og sønnen Peter Poulsen, barnebarnet Michael Poulsen og oldebarnet Alexander. Privat foto.

Henning Poulsen (t.h.) sammen med sin hustru Hanne og sønnen Peter Poulsen, barnebarnet Michael Poulsen og oldebarnet Alexander. Privat foto.

Navne:

Rougsøs tidligere borgmester fylder 90

Henning Poulsen, tidligere borgmester i Rougsø, runder 90 på fredag, 1. april

Af
Anette Bonde

Gårdejer, borgmester, vinhandler. Henning Poulsen, der fredag 1. april fylder 90 år, har båret flere forskellige kasketter i tidens løb. I dag nyder han sit otium på Kærgården i Ørsted, hvor han har boet siden 1957. Jorden dyrkes af sønnen Peter Poulsen, der for en del år siden overtog gårdens 110 ha, og slog dem sammen med sin egen gård, nabogården Bækskovgårds 175 ha.

“Det er en glæde at have mit tidligere landbrug omkring mig”, siger Henning Poulsen, der da også med mellemrum tager bilen og kører ud og følger årets gang på marken.

“Uden at kommentere”, understreger den tidligere landmand og røber dermed, at han har sans for at slippe tingene, når de ikke længere er i hans hænder.

Vinhandler og politiker

Efter at Henning Poulsen var flyttet til Ørsted, gik han samtidig med driften af Kærgården ind i vinbranchen og blev vinhandler for Taster Wine. Her havde han sit virke i 45 år.

I 1970 blev han valgt ind i kommunalbestyrelsen i Rougsø Kommune. I 1982 blev han borgmester valgt på borgerliste, og den post bestred han i tolv år. Han har også været valgt ind i amtsrådet, hvor han i et par år repræsenterede Det Konservtive Folkepart. Siden skiftede han til Venstre.

Efter at Henning Poulsen forlod politik har han være involveret i forskelligt organisatorisk arbejde, blandt andet var han i en periode formand for den lokale afdeling af Ældre Sagen. I dag har han sagt farvel til alle tillidsposter.

“Selv om det er charmerende at have med andre mennesker at gøre. Men kræfterne rækker vist ikke mere.”

Frisk 90-årig

Trods hans udmelding om manglende kræfter til tillidsposter, må Henning Poulsen betegnes som en frisk 90-årig. Forår, sommer og efterår cykler han hver dag fem-seks kilometer og mødes med nogle af sine kammerater ved Stenalt Gods. Der er jo altså en verdenssituation, der skal ordnes! Som det fremgår, har Henning Poulsen bevaret sin interesse for politik og verden omkring sig, og han prøver gerne sine holdninger af i en god diskussion.

Også familien er hans store glæde og interesse. Han og hustruen Hanne har en søn og en datter, fem børnebørn og et oldebarn. Desværre mistede de en søn for seks år siden.

Fødselsdag på kroen

Henning Poulsen siger selv, at der ikke er åbent hus hjemme i privaten i løbet af dagen.

“Men hvis der tilfældigvis skulle komme nogen forbi og sige hej, så er de velkomne.”

Fødselsdagen fejres sammen med familien på Ørsted Kro.

Publiceret 30 March 2016 16:00