Globe spiller to numre, som bandet selv har skrevet, ved Syddjurs Award 2016 i Rønde Idrætscenter tirsdag 15. marts 2016

Globe spiller to numre, som bandet selv har skrevet, ved Syddjurs Award 2016 i Rønde Idrætscenter tirsdag 15. marts 2016

Syddjurs Award:

Globe folder drømmene ud

Storladent og drømmende med et stænk af melankoli, lyder karakteristikken af det unge band Globes musik

Af
Af Lars Norman Thomsen

Trommeslager Simon Søyland, Ebeltoft, til daglig gymnasieelev på Rønde Gymnasium, er det lokale Syddjurs-islæt i bandet Globe, som kommer på scenen til Syddjurs Award 2016 i Rønde Idrætscenter tirsdag 15. marts.

Arrangørerne har bedt de unge mennesker i Syddjurs Kommunes DEMOråd om et udspil til et par navne til underholdningssiden, som kan appellere til et yngre publikum, og pilen landede hurtigt ud for Globe - plus den unge singer-songwriter Julie K., Ebeltoft.

Simon Søyland, bosiddende i Ebeltoft og til daglig elev på Rønde Gymnasium, sidder bag trommerne i Globe

Simon Søyland, bosiddende i Ebeltoft og til daglig elev på Rønde Gymnasium, sidder bag trommerne i Globe

Mødtes på Grobund

De seks unge gutter, der udgør Globe, mødtes for et halvt år siden på Grobund Bandakademi i Aarhus, som er et tilbud for unge bands, der gerne vil skrive deres egen musik, spille koncerter, turnere og indspille.

“Vi kendte ikke hinanden på forhånd, men gik alle samtidig til optagelsesprøve på Grobund Bandakademi og blev optaget,” fortæller Simon Søyland.

“Folkene hos Grobund Bandakademi foreslog, at vi blev sat sammen i et band og ret hurtigt fandt vi ud af, at vi svingede godt sammen musikalsk og ligeledes havde en god indbyrdes kemi,” siger Simon Søyland.

Han en har fortid i Syddjurs Musikskole, der nu hedder Kulturskolen Syddjurs.

“Jeg startede med at gå til saxofon, da jeg var 12 år, men kun fordi der ikke var flere pladser at få på tromme-holdet,” fortæller han.

“Det var trommer, jeg gerne ville spille, og det kom jeg også siden til,” siger unge Søyland, der allerede som otteårig fik sine forældre til at investere i et trommesæt.

Melankolsk rock

Globe har siden opstarten arbejdet meget på at finde et musikalsk udtryk.

“Hele bandet er fælles om musikken, mens jeg og den anden forsanger, Lars (Wilhelmsen, red.), skriver teksterne, der udelukkende er på engelsk,” forklarer Chris Andreev, som stammer fra Stautrup, men nu bor i Aarhus.

Melankolsk rock lyder den korte karakteristik af Globes musik på bandets Facebook-profil. Chris Andreev og Simon Søyland supplerer med “drømmende” og “storladent”.

“Det er måske lidt U2 over det, og vi har også hørt fra flere, at vores musik lyder i retning af Justice (Fransk musikduo, red.),” siger Chris Andreev.

Mest af alt vil de dog helst lyde som Globe, og det arbejder de hårdt på i et travlt ungdomsliv ved de ugentlige øvesessions i Aarhus. Altid tirsdag og jævnligt også i weekenden. Hertil kommer de arrangementer, der også er begyndt at fylde meget i kalenderen.

Globe består af følgende seks unge musikere:

  • Chris Andreev, Lars Wilhelmsen, Alec Jeppesen, Samuel Hollund, Victor Melgaard & Simon Søyland
  • ALLE, der vil høre Globe spille til Syddjurs Award, SKAL booke en gratis billet på kulturkommune.dk

Publiceret 02 March 2016 05:00