Michael Robak, forfatteren til ’Hele byen ved det’ som Læseklubben Læselyst fordyber sig i, har en fortid på Djursland

Michael Robak, forfatteren til ’Hele byen ved det’ som Læseklubben Læselyst fordyber sig i, har en fortid på Djursland

Læselyst:

Utroskab og højresvingsulykker

Læseklubben Læselyst i Ryomgård har denne gang en ny dansk roman om kærlighed, sex og utroskab på programmet

Af
Af Lars Norman Thomsen

I læseklubben Læselyst, Ryomgård, der har rod i Marie Magdalene-Koed Pastorat, elsker deltagerne bøger og mødes til fælles snakke om en bog, de har læst.
Tirsdag 8. marts 2016 handler det om forfatteren og journalisten Michael Robaks debutroman 'Hele byen ved det'.
En stor del af bogen foregår på Djursland og Mols. Hovedpersonen, den tidligere radiovært Tommy Hostrup, kommer fra Fjellerup, men ville ønske han var fra det eksotiske Ebeltoft, hvor ungdomskæresten Pernille var fra.
Hovedpersonen har passeret de 40 og er blevet fyret fra radioen, fordi chefen synes, han er blevet for gammel. Samtidig ligger hans kærlighedsliv i ruiner.
Det får ham til at handle, da han snuser sig frem til, at hans chef fra radioen har været sin mand utro med en professor.
En leg han fortsætter med en stribe breve til andre, som bedrages af deres kærester eller ægtefæller.

Stammer fra Djursland

Højresvingsulykker og utroskab er nogle af de ting, der kan smadre en familie på et splitsekund. Utroskab er godt og evigaktuelt stof", lød det fra Michael Robak i forbindelse med udgivelsen af bogen sidste år.
Michael Robak er selv opvokset på Djursland, er uddannet journalist og arbejder i dag som redaktionschef i TV 2's nyhedsafdeling.
Forfatteren regner med qua sin tv-erfaring, at 'Hele byen ved det' nok først ville blive sendt på et tidspunkt efter, at ungerne er blevet puttet, hvis romanen havde været et tv-show – primært på grund af de ret saftige sexscener. Men han peger samtidig på, at romanens motiver generelt er brede, og at der også er vil-du-se-min-smukke-navle-ungdomskærlighed i bogen.
 

  • Tirsdag 8. marts 2016 inviterer Læselyst interesserede til at dele læseoplevelsen af 'Hele byen ved det'
  • Mødestedet er det gamle posthus i Ryomgård klokken 19 til 20.30
  • Det kræver ingen forudsætninger, andet end lyst til at læse og dele ud af erfaringer eller høre andres oplevelse af den samme bog

Publiceret 02 March 2016 18:56