Debat Norddjurs:

Opråb til forældre og skolelever - er skoledagen for lang i Norddjurs?

Af Ulf Harbo (Ø), Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"I Norddjurs Kommune besluttede Børne- og Ungdomsudvalget (BUU) i sidste uge ikke at benytte sig af muligheden for at forkorte skoledagens længde.

Dette på trods af at Undervisningsministeren har sendt et brev til alle kommunerne om, at man godt kan afkorte skoledagens længde ved at lade være med at skemalægge lektiehjælpen, faglig fordybelse og den såkaldte understøttende undervisning, men i stedet lade det være en del af fagene.

Flertallet i BUU, der ved seneste møde bestod af Venstre og Socialdemokraterne, mente reformen skal have tid til at virke, og at det ikke er et problem med lange skoledage i Norddjurs Kommune.

Så jeg stod desværre alene med mit ønske om at give de enkelte skoler mulighed for at forkorte skoledagens længde.

Alene med opfattelse af at mange oplever, at mange elever er trætte og uoplagte sidst på dagen og ikke mindst sidst på ugen.

På landsplan mener 76 procent af alle elever at skoledagen er for lang, og 52 procent af alle forældre mener det samme.

Kan det virkelig passe, at det skulle være anderledes i Norddjurs?

En kommune hvor der endda mange steder er meget lang transporttid.

Det lader til, at flertallet af politikerne, både nationalt, men så sandelig også lokalt i Norddjurs Kommune ikke er ret gode til at lytte til dem, der skal leve med de lange skoledage.

Der bliver hverken lyttet til de lærere, elever, forældre eller idrætsforeninger, der gang på gang har påpeget, at 35 timer om ugen plus transport er alt alt for lang tid at bruge på at gå i skole.

Der er flere steder i landet, hvor eleverne er begyndt at sige fra over for de lange skoledage.

Hvis der er forældre og elever i Norddjurs, der gerne vil give skolerne mulighed for at forkorte skoledagens længde, så bør de inden næste kommunalbestyrelsesmøde 23. februar gøre politikerne opmærksomme på det.
Jeg har nemlig insisteret på, at punktet gik videre til kommunalbestyrelsen til endelig beslutning, da det viste sig, at flertallet i BUU ikke ville gå videre med sagen.

Danmark ligger med 10.040 timer, som nummer 1 af alle OECD lande når man måler på antal timers skolegang.

OECD-gennemsnittet er 7.570 timer og Finland, der gang på gang ligger i toppen af diverse undersøgelser, ligger på 6.327 timer.

Lad ikke verdensfjerne politikere ødelægge den Danske folkeskole, men vær i stedet med til at skabe en folkeskole, som giver vores børn de bedste muligheder for en alsidig personlig udvikling både på skolen og i fritiden.

En folkeskole, hvor der er fokus på kvalitet frem for kvantitet."

Publiceret 31 January 2016 20:57