Et stærkt Nørre Djurs HK-kollektiv bekræftede musketerånds før kampstart, og den levede samtlige op til i alle tres minutter. Foto: Lars Norman Thomsen

Et stærkt Nørre Djurs HK-kollektiv bekræftede musketerånds før kampstart, og den levede samtlige op til i alle tres minutter. Foto: Lars Norman Thomsen

Divisionshåndbold:

Toptunede Nørre Djurs HK kørte ÅHG over i lokalderbyet

Aastrup/Hammelev-Grenaas håndboldherrer måtte bøje sig i støvet for Glesborg-klubben i lørdagens lokalopgør i Grenaa Idrætscenter

Af
Af Lars Norman Thomsen

Lørdagens med spænding imødesete lokalderby i 3. division for herrer i Grenaa Idrætscenter mellem Aastrup/Hammelev-Grenaa (ÅHG) og Nørre Djurs HK blev afviklet i en kulisse, som lokale håndboldspillere normalt kun kan drømme om.
Begge langsider i Grenaa Idrætscenter var næsten fyldte, og stemningen var ovenud god, selvom opgøret næsten var afgjort, før det var kommet i gang.

Nørre Djurs HK vandt med 25-17 (13-9), og ÅHGs assistenttræner Carsten Vikkelsø Jensen sagde efter kampen, at "sejren var en manifestation".
De godt forberedte gæster startede med at spille hvirvelvindshåndbold fra start og bragte sig i løbet af fem minutter foran 5-0, før hjemmeholdets udvalgte nåede at registrere, hvad der foregik.
Der skulle således gå næsten seks minutter, før ÅHGs Bryan Mathew fik scoret hjemmeholdets første mål. Det blev også den kenyanske landsholdsspillers eneste.
Han var langt fra normal styrke. Muligvis, fordi han først ankom til lokalderbyet i sidste øjeblik. Han havde været på tur med landsholdet.
Heller ikke tilbagevendte Jannek de Place kunne få ret meget til at fungere som playmaker og afslutter, og dermed var det op til unge Joachim Pedersen på højre back at levere det tunge skyts fra bagkæden, idet heller ikke hverken Frederik Lyng eller Mikkel Due formåede at byde ind med noget, når de var på banen.

Taktisk disciplin

Nørre Djurs HK spillede med stor taktisk disciplin i begge ender af banen.
Cheftræner Erik Flak Jørgensen havde valgt at lade Nicolaj Danefeld Hansen spille konsekvent højre back og Simon 'Ø' Østergaard højre fløj.
"Det gjorde vi, fordi vi på forhånd var bange for Kenneth Hougaard på deres venstre fløj, så ham skulle Simon stække i forsvaret," forklarede Erik Flak Jørgensen efter kampen.
Danefeld og Østergaard havde ÅHG på forhånd frygtet, fordi duoen normalt tilsammen scorer i omegnen af 15-20 mål.
Men de to blev ikke på samme måde kampafgørende som tidligere. Danefeld var sikkerheden selv på straffekast og scorede også flere spektakulære mål, men han brugte også mange forsøg til at gøre det, og to gange i første halvleg blev han decideret grebet ud af Kristoffer Petersen i ÅHG-målet.
Forsvarsmæssigt havde Erik Flak Jørgensen valgt at give Jeppe Viinberg den naturlige hovedrolle og til gengæld spare den stærke spiller på stregen i angrebsspillet.
I stedet var der masser af spilletid til ungersvende som Rasmus Secher Eldrup, Nicklas Høgh og Mikas Korsgaard, der tog flot ansvar sammen med fartspilleren Mathias Nymark og den i andre kampe meget beskedne, Martin 'Bondemanden' Jensen. I lokalderbyet optrådte 'Bondemanden', som om han ejede mindst et par herregårde.

Aldrig tvivl om sejren

Gæsterne var oppe at føre 13-7 med små tre minutter tilbage af første halvleg.
På mål af brødrene Jacob Pedersen og Joachim Pedersen fik holdet nyt håb og sluttede bagud 13-9.
Da Jeppe Viinberg samtidig fik en to minutters udvisning kort før halvtid, kunne ÅHG trods alt ane muligheder i de sidste 30 minutter.
Men ÅHG startede igen håbløst, da anden periode blev fløjtet i gang.
'Bondemanden', Danefeld og Mikas Korsgaard scorede anden halvlegs tre første mål, før hjemmeholdets Rasmus Lund efter 9 minutter og 11 sekunder reducerede til 16-10.
Nicklas Høgh og en velspillende 'Bondemanden', der nærmest fik vinger i denne kamp, gjorde det til 18-10, før hjemmeholdets bænk reagerede og sendte Jonas Pedersen i kamp som spilstyrer.
Den begavede spilstyrer har været ude i lang tid med en skade, og det var tydeligt, at han ikke var i form endnu til divisionshåndbold.
ÅHGs satsning med to stregspillere og et offensivt forsvar fik aldrig effekt.
Det tætteste hjemmeholdet kom på Nørre Djurs HK var fem minutter før tid, da Mikkel Due reducerede fra fløjen til 21-16.
Nørre Djurs HK var klart bedst og sluttede af med tre mål i streg fra Nicklas Høgh, Nicolaj Danefeld Hansen og Mikas Korsgaard.
Den sidste scoring havde Rasmus Secher Eldrup sidste hånd på, da han flot fandt Mikas Korsgaard på stregen med noget, der lignede en stikserv mellem armene på en tydeligvis frustreret Joachim Pedersen.

Flot kollektiv

Nørre Djurs HK vandt på en stærk kollektiv indsats. Aftalerne sad i skabet, og både i det stationære angrebsspil og i kontrafasen var gæsterne meget velorganiserede.
Det samme gjaldt i forsvarsspillet, hvor der blev tacklet og vundet mand-mand-dueller, så målmand Jens Olsen, der stod en stor del af opgøret, fik fine arbejdsbetingelser, og dem udnyttede keeperen til noget nær ug.
Normalt er det ikke spillere som Nicklas Høgh, Rasmus Secher Eldrup og Martin 'Bondemanden' Jensen, der løber med roserne hos Nørre Djurs HK, men det gjorde de lørdag eftermiddag i Grenaa Idrætscenter.
Nicklas Høgh bidrog med to flotte scoringer.
Martin 'Bondemanden' Jensen leverede kampens flotteste mål, da han før pausen - i luften - greb en hård og høj pasning over en hel banelængde fra Jeppe Viinberg og to centimeter før overtrådt fik afsluttet til 11-6.
Rasmus Secher Eldrup scorede ikke, men hans adræthed og hurtige fødder gik fint i spænd med kometen Mathias Nymark Rasmussen og Nicholaj Danefeld Hansen i bagkæden i det stationære angrebsspil. Det er kun et spørgsmål om tid, før Secher kommer på scoringstavlen i stimer.
Hos hjemmeholdet var det hele lidt gråt i gråt. Joachim Pedersen scorede fine mål fra distancen, og broderen Jacob Pedersen var sikker på straffekast, Nichlas Høffe Hansen viste i glimt sit store repertoire på fløjen og Kristoffer Petersen forsøgte under meget vanskelige betingelser at holde fokus i målet, men for mange leverede ikke i den tændte kulisse og var reelt reduceret til boldflyttere, mens gæsternes velsmurte kavalleri bare red derudaf.
 

Kampfakta:

 • ÅHG - Nørre Djurs HK, 3. division Herrer
 • Lørdag 30. januar klokken 15 i Grenaa Idrætscenter

Resultat: 17-25 (9-13)

Scorekort ÅHG:

 • Joachim Pedersen 4 (1)
 • Jacob Pedersen 4 (3)
 • Rasmus Lund 3
 • Nichlas Høffe Hansen 3
 • Mikkel Due 1
 • Bryan Mathew 1
 • Kenneth Hougaard 1

Scorekort Nørre Djurs HK:

 • Nicolaj Danefeld Hansen 7 (3)
 • Martin 'Bondemanden' Jensen 4
 • Mathias Nymark Rasmussen 4
 • Simon 'Ø' Østergaard 3
 • Jeppe Viinberg 2
 • Nicklas Høgh 2
 • Mikas Korsgaard 2
 • Henrik Pedersen 1

Publiceret 31 January 2016 16:25