Kommentar:

Ole Bollesen skal hente fire år

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

"Den pensionerede gymnasielærer Ole Bollesen er et overraskende, men også et indlysende valg som Socialdemokraternes borgmesterkandidat til det kommende kommunalvalg.

Der er i den siddende byrådsgruppe ikke alternativer til Ole Bollesen med “White House Potential”.

Det egentlige alternativ ville have været, at Socialdemokraternes top, Fællesledelsen, havde kunnet præsentere “En Claus Wistoft”.

Begrebet “En Claus Wistoft” er blevet legendarisk i Syddjurs Kommune, for det var, hvad Venstres daværende lokalformand Finn Prang-Andersen præsterede som overraskelsen forud for valget i 2009, hvor han lancerede den nuværende borgmester som Venstres borgmesterkandidat, da det stod klart, at Wistoft med erfaring fra Norddjurs kommunalbestyrelse var på vej til tidsnok at skifte bopæl fra Norddjurs til Syddjurs.

Den begavede gruppeformand og Formand for udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet har aldrig haft ambitioner om at nå kommunens højeste politiske embede, og spørgsmålet, man med rette kan stille, er, om Ole Bollesen virkelig vil det her , eller han blot gør det af pligt, fordi alternativerne ikke er der?

Det får vælgerne svar på i takt med, at valgdatoen nærmer sig, for den altid muntre Bollesen bliver nødt til at vise takter, der fortæller, at han vil magten.

Det er simpelthen en nødvendighed, hvis du vil have et borgmesterembede i dagens Danmark.

Ole Bollesen og Socialdemokraterne har noget at indhente, for de er reelt fire år bagud, fordi de koksede så forfærdeligt, som de gjorde på valgnatten i 2013, hvor hardhitterne, Claus Wistoft og Kirstine Bille, røg i totterne på hinanden, fordi de begge ville være borgmestre med det resultat, at Socialdemokratiet fik borgmesterkæden til låns.

Da Wistoft og Bille havde sovet ud og besindet sig, gik de egentlige forhandlinger i gang, og lynhurtigt blev de naive socialdemokrater udstillet for deres manglende evne til at læse et valgresultat.

Havde de læst rigtigt, og forstået psykologien, havde de godt nok ikke stået med en borgmesterstol, men med maksimal politisk indflydelse og en investering i fremtiden.

Ole Bollesen har noget at indhente, men han er for klog til at hoppe på den første den bedste limpind, og derfor er valget af ham ikke så tosset."

Publiceret 28 January 2016 11:26