Mogens Petersen, byrådsmedlem i Syddjurs i perioden 2006-2012, har smidt partibogen til Socialdemokratiet i en Reno Djurs affaldscontainer. Foto: Lars Norman Thomsen

Mogens Petersen, byrådsmedlem i Syddjurs i perioden 2006-2012, har smidt partibogen til Socialdemokratiet i en Reno Djurs affaldscontainer. Foto: Lars Norman Thomsen

Farvel:

Mogens Petersen har fået nok af Socialdemokratiet

Socialdemokratiets asylpolitik er dråben, der har fået bægeret til at flyde over for det tidligere byrådsmedlem i Syddjurs

Af
Af Lars Norman Thomsen

 "Jeg meldte mig ud af Socialdemokratiet for kort tid siden,” fortæller Mogens Petersen, 61, tidligere byrådsmedlem i Syddjurs i de to foregående perioder.

“Partiets asylpolitik kan jeg simpelthen ikke stå på mål for, fordi den på ingen måde er i harmoni med de værdier om menneskelighed og respekt for de svageste borgere, som i sin tid gjorde, at jeg blev aktiv i Socialdemokratiet,” siger Mogens Petersen, der bor i Skørring og i september 2015 forlod arbejdsmarkedet efter 27 år som leder af SFO Trekanten i Hornslet.

Mogens Petersen er især blevet knotten over, at partiledelsen på Christiansborg har valgt at lægge sig i kølvandet på Dansk Folkeparti og Venstre i asylpolitikken.

“Jeg synes, at det er lousy, at man er blevet så bange for Dansk Folkeparti, at man lader dem sætte dagsordenen i stedet for at tage kampen med dem. Det forstår jeg ikke, og derfor har jeg taget konsekvensen.”
 

Lousy argumenter

Mogens Petersen vedgår, at den nuværende situation med mange flygtninge, der søger mod Europa, betyder store udfordringer og problemer.

“Selvfølgelig giver det udfordringer og problemer, men jeg kan ikke genkende Socialdemokratiet, når partiets politiske ordfører Nicolai Wammen i et radiointerview, jeg hørte, i en kommentar til kritikken fra baglandet siger, at det jo også er nødvendigt at tænke på økonomien. Det er sådan et argument, jeg kalder lousy og fortæller mig, at det ikke er mit parti længere.”

Dårlig integrationspolitik

Mogens Petersen undrer sig over, at partiledelsen med formand Mette Frederiksen i spidsen nu også pludselig erkender, at mange års integrationspolitik er slået fejl.

“Ja, hallo, det er godt nok en sen erkendelse, men hvorfor skal det betyde, at vi skal forsøge at overhale Dansk Folkeparti inden om,” spørger han.

“Hvorfor skal de mennesker, der nu flygter fra krig og ødelæggelse, undgælde for, at Socialdemokratiet og andre partier har svigtet, når det gælder landets integrationspolitik

Kommer der en føler

Mogens Petersen, der ikke blev genvalgt til byrådet ved valget i 2013, giver ikke helt lokalpolitik et skud for boven for tid og evighed.

“Jeg er ude af Socialdemokratiet, men kommer der en forespørgsel fra andre, så må jeg kigge på det,” lyder det.

Alle blå partier er udelukket, og det samme gælder Det Radikale Venstre: “Partiet snakkede kun økonomi i SR-regeringen, og det havde jeg det ikke godt med.”

SF og Enhedslisten er vel de to eneste partier, der kan sende en føler og regne med at blive taget alvorligt af den forhenværende Socialdemokrat, som har fået en kvittering fra S-gruppeformand og kommende borgmesterkandidat Ole Bollesen med en opfordring til at genoverveje situationen.

“Ole Bollesen skrev til mig, at han også havde det svært med partiets asylpolitik, men at han ville forsøge at påvirke situationen indefra og håbede, at jeg ville kæmpe sammen med ham, men jeg tror ikke på, at det er muligt. Socialdemokratiet er blevet andet parti end det, jeg meldte mig under fanerne hos i sin tid.”

Publiceret 28 January 2016 12:26