U10-drenge (foto) rykkede op i A-rækken i sidste spillerunde inden jul, hvilket også U14-drenge og U14-piger gjorde.

U10-drenge (foto) rykkede op i A-rækken i sidste spillerunde inden jul, hvilket også U14-drenge og U14-piger gjorde.

Efter krise for fem år siden:

Håndbolden i Auning spinner igen

U10-drenge, U14-drenge og U14-piger rykkede op før jul

Af
Anette Bonde

Oprykninger og stigende medlemstal. Det havde man nok ikke regnet med for fem år siden, da der blev holdt krisemøde i Auning IF Håndbold. Medlemstallet var faldet, og det samme var antallet af hold.
Mødet bevirkede imidlertid, at en gruppe forældre iværksatte en redningsplan, og i dag spinner håndbolden igen lystigt over banerne i Auning.

Tro på egne evner

Kort før jul rykkede både U10- og U14-drengene i A-rækken i sidste spillerunde. U10-holdet er nyt og trænes af Jacob Bytoft med August Søndergaard og Nikolaj Bak som assistenter. Trænerne har arbejdet med at udvikle drengenes spil og tro på egne evner.
“Med en målscore på +82 må man vist konstatere, at det er lykkedes meget godt”, siger Pia Pors fra forældregruppen.
U14-drengenes oprykning noteres som en særlig succes, idet holdet for fem år siden var på nippet til at gå i opløsning . Også U14 pigerne er rykket i A-rækken før jul. Det er spillere fra Allingåbro IF og Auning, og holdet har spillet og trænet på skift i henholdsvis Auning og Allingåbro. Endelig er Auning IF's dameseniorer tilbage i Jyllandsserien.

Nu også herrehold

De seneste mange år har Auning IF håndbold ikke kunne samle et hold for herrer. Efter et initiativ fra Mads Lund Hjorth er det imidlertid blevet muligt igen og tyve spillere træner to gange om ugen. Holdet blev nummer to i sin pulje i serie 4, og når turneringen slutter i marts satser, man på at rykke op i serie 3.

Bestyrelse og forældre

Pia Pors fortæller, at opskriften på fremgang i medlemstal og resultater er formand Jan Høeg, bestyrelsens og trænernes store arbejde. Det har forældregruppen bakket op med arrangementer for børne - og ungdomsspillerne.
“Hensigten med det har været at styrke klubånden, bakke op om og aflaste trænerne, give børnene gode fælles håndboldoplevelser og derved tiltrække spillere.”
Klubben lægger vægt på at ungdomsspillerne så betaler tilbage ved selv at blive hjælpetrænere.
“Det betyder, at der nu forhåbentlig er en ny generation af trænere på vej fra egne rækker.”

Publiceret 21 January 2016 12:59