Ole Bollesen bliver med stor sandsynlighed Socialdemokraternes borgmesterkandidat ved næste kommunalvalg. Foto: Lars Norman Thomsen

Ole Bollesen bliver med stor sandsynlighed Socialdemokraternes borgmesterkandidat ved næste kommunalvalg. Foto: Lars Norman Thomsen

Borgmesterkandidat:

Socialdemokratiet satser på rutinen

Partiets nuværende gruppeformand, Ole Bollesen, 67, skal kæmpe kampen om borgmesterposten ved Kommunalvalget i 2017

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det bliver Ole Bollesen, som med stor sandsynlighed bliver Socialdemokraternes borgmesterkandidat ved næste kommunalvalg i november 2017.
Læs også: S-borgmesterkandidat: Bollesen, Fischer eller Rasmussen?
Det meddeler Fællesledelsens formand Søren K. Lauridsen i en pressemeddelelse udsendt i kølvandet på onsdagen bestyrelsesmøde i 3F Huset i Rønde.

Indstillingen fra Fællesledelsen er sket med baggrund i enstemmige indstillinger fra de to partiforeninger i Syddjurs Vest og Ebeltoft, fortæller Søren K. Lauridsen.

Der kan komme andre kandidater til, men det vil være en overraskelse af de større, hvis det sker.

På Fællesledelsens generalforsamling i Rønde 11. april bliver det sidste punktum sat.

Stor overraskelse

Forud for onsdagens bestyrelsesmøde havde formanden for partiforeningen i Ebeltoft, Christian Haubuf, sagt til Lokalavisen, at partiforeningerne var enige, og at kandidaten var fundet i den nuværende byrådsgruppe på seks. Haubuf kunne også fortælle, at han selv plus seniorpolitikerne Hans Chr. Baltzer og Kai Pedersen ikke var inde i billedet.

Dermed var der tre muligheder tilbage: Ole Bollesen, Jan Fischer og ungersvenden Anders Peter Rasmussen på blot 28 somre.

Christian Haubuf slog også fast, at man i Fællesledelsen havde tænkt langsigtet. Underforstået, at partiets strategi først var at gå all in efter borgmesterposten ved valget i 2020 for at få tid til at bygge en kandidat op.

Derfor gættede Lokalavisen på 28-årige Anders Peter Rasmussen, med Socialdemokraterne overraskede ved i stedet at vælge det sikre. Overraskende også fordi, at Ole Bollesen aldrig har givet udtryk for, at han havde ambitioner om blive borgmester, men tværtimod afvist det i flere omgange overfor Lokalavisen, når han er blevet konfronteret med spørgsmålet.

Nuværende gruppeformand

Ole Bollesen, 67, er nuværende gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe og tillige udvalgsformand for Udvalget for sundhed, ældre og social.

Den tidligere lektor på Rønde Gymnasium, der er cand. mag. i fagene historie, idræt og kommunikation og bor på Mols, er i gang med sin tredje periode i Syddjurs Byråd.
Hver onsdag underviser han et herrehold i motionsgymnastik i Ebeltoft.
Ole Bollesen var tidligere medlem af partiforeningen i Ebeltoft, men skiftede siden til Syddjurs Vest.
Det betyder, at partiforeningen Syddjurs Vest vil få pladserne 1 og 3 på kandidatlisten til det kommende kommunalvalg, mens partiforeningen i Ebeltoft vil få pladserne 2 og 4.
De øvrige placeringer bliver afgjort efter den velkendte d'Hondts'ke fordelingsmetode.

Publiceret 21 January 2016 11:31