Debat:

Vi har diskuteret lufthavn i 70 år - nu er det nok

Af Ellen Trier-Bützer, August Kroghs Vej 55, Grenaa:

"Jeg bifalder, at nogle deltager i debatten igen angående vores lufthavn her på Djursland. Vi kan være stolte af den, men investorerne ved jo ikke, hvad de skal tro på. Tør de investere? 
Lufthavnen blev anlagt i 40'erne under besættelsen. Allerede dengang ville man gerne fra Århus' og Randers' side anlægge lufthavnen tæt på deres by.
Byen Stabrand blev flyttet for at anlægge landingsbaner tilbage i 40'erne. 
De penge som Århus og Randers gerne vil investere, kunne bedre bruges til forbedring af motortrafikvejen. Hvorfor ikke udbygge motortrafikvejen, så den kommer hele vejen til Tirstrup. Pengene vil blive givet godt ud. 
Det danske militær, Nato, har gennem tiderne haft god nytte af den.
Nu taler Århus igen om at vil anlægge en flyveplads i Thomasminde.  Prøv at regne, hvad det vil koste at anlægge en ny lufthavn. Opkøbning af jord, eksproriering af lodsejer, anlæggelse af landningsbaner, lufthavnsbygninger, forbindelse til E45 med stor anlagte tilkørsler og en masse græs, måske senere problemer med regnvand.
Dertil kommer senere klagesager fra beboere i Trige og andre nærområder over støjgener fra flyverne og anden trafik.  Århus-Ø og færgerne har tydeligt vist vejen. Jacob Bundsgaard (S) har øvelse i at omgå de problemer. 
Vi taler om investering af arbejdspladser på Djursland. Men jeg forstår godt, at firmaer ikke vil investere, fordi hvad skal de stole på? Når man investerer, skal man vide i hvad. 
Vi har nu diskuteret placeringen siden 40'erne, nu må den diskussion holde op. Efter 70 år må den være debatteret nok. 
Lad os fejre, at der var nogle, der troede, at den var korrekt placeret. 
Tænk på hvor langt du skal køre for at komme til Billund Lufthavn, eller Ålborg. De er placeret, hvor de generer mindst muligt. Når Århus og Randers accepterer, kan vi få fremgang på Djursland. 
Lad os håbe på, at vi kan fejre 16. september 2016 på behørigvis."

Publiceret 19 January 2016 19:03