Byrådets nuværende benjamin, Anders Peter Rasmussen, 28, Ebeltoft, er et godt bud på Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved næste kommunalvalg. Her fanget på valgaftenen i 2013 på rådhuset i Ebeltoft. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Byrådets nuværende benjamin, Anders Peter Rasmussen, 28, Ebeltoft, er et godt bud på Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved næste kommunalvalg. Her fanget på valgaftenen i 2013 på rådhuset i Ebeltoft. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

S-borgmesterkandidat:

Bollesen, Fischer eller Rasmussen?

Socialdemokraterne i Syddjurs klar med forslag til borgmesterkandidat

Af
Af Lars Norman Thomsen

Socialdemokraterne Syddjurs er allerede langt fremme med planlægningen af næste kommunalvalg i 2017. Så langt, at partiet med stor sandsynlighed allerede onsdag aften efter et bestyrelsesmøde i Fællesledelsen i Syddjurs, paraply for partiforeningerne i Syddjurs Vest og Ebeltoft, afslører, hvem man i partiledelsen vil anbefale som Socialdemokraternes borgmesterkandidat.

Det fortæller formand for partiforeningen i Ebeltoft, Christian Haubuf, der også er medlem af Syddjurs Byråd, og som partiforeningsformand en del af Fællesledelsen.

“Jeg kan sige så meget, at vi anbefaler et af de nuværende byrådsmedlemmer,” siger Christian Haubuf.

Vi er lig med partiets Strategigruppe, der blev dannet forud for Kommunalvalget i 2013.

Den består af Søren K. Lauridsen, formand for Fællesledelsen, partiformændene Carlo Otto Christiansen, Socialdemokraterne Syddjurs Vest og Christian Haubuf, Socialdemokraterne i Ebeltoft og omegn, samt partiets gruppeformand i byrådet, Ole Bollesen.

Tre muligheder

Socialdemokrater fik syv mandater ved Kommunalvalget i 2013. Først opgav Jesper Mathiesen ævred, inden det ny byråd var begyndt at arbejde, fordi borgmesterposten gled ham af hænde, og siden overgik Anette Quist Busk til løsgængernes rækker.

Christian Haubuf indtrådte i byrådet i stedet for Jesper Mathiesen, og han genopstiller til Kommunalvalget i 2017, men det bliver ikke som borgmesterkandidat, vedgår han.

Ole Bollesen, Jan Fischer og Anders Peter Rasmussen genopstiller også, ifølge Haubuf, mens seniorpolitikerne, Kai Pedersen og Hans Chr. Baltzer, er i tænkeboks.

Dermed er der rimelig nemt at komme frem til, at Fællesledelsens forslag til ny borgmesterkandidat hedder enten Bollesen, Fischer eller Rasmussen til efternavn?

- Har Strategigruppen tænkt kort- eller langsigtet, Christian Haubuf?

“Du har ret I, at det er en af de tre, og jeg kan godt afsløre, at vi har tænkt langsigtet, og jeg er også nødt til at sige, at der jo kan komme andre kandidater i spil. Alle vores medlemmer er i princippet inde i billedet.”

- Langsigtet, så tænker I mere end et valg frem, og så er vejen banet for Anders Peter Rasmussen?

“Det er korrekt, at vi tænker mere end et valg frem. For os handler det også om at sikre os den størst mulige politiske indflydelse og komme bedre ud af konstitueringen efter valget end vi gjorde i 2009 og 2013, hvor vi efter min mening panikkede og ikke holdt fast i den aftalte strategi. Navnet afslører vi formentlig onsdag aften.”

Afklaret om opstilling

Strategigruppen har mødtes jævnligt siden august-september 2015, fortæller Christian Haubuf.

“Vi har været enige om i Strategigruppen at få afklaret to ting. For det første rækkefølgen for, hvordan vores kandidater fra hver af de to partiforeninger  skal opstilles til næste valg, og dernæst hvem vi ser som vores borgmesterkandidat,” siger strategen Haubuf.

Hvordan kandidatrækkefølgen skal være på partiets liste til valget i 2017, er der enighed om i Strategigruppen.

“Den partiforening, som borgmesterkandidaten er medlem af, får plads nummer 1 og 3 på listen. Den anden partiforening får plads nummer 2 og 4. De efterfølgende placeringer afgøres efter den velkendte d'Hondts'ke fordelingsmetode,” siger Christian Haubuf.
Gruppeformand Ole Bollesen bekræfter overfor Lokalavisen, Christian Haubufs fremstilling, og understreger, at selvom der sikkert efter onsdagens møde bliver meldt et navn ud som en mulig borgmesterkandidat, så er det fortsat op til partiforeningerne og de fremmødte på et senere opstillingsmøde at konfirmere, hvem der skal være partiets borgmesterkandidat.

Publiceret 19 January 2016 12:16