Venstres lokalformand i Norddjurs gav fredag i BT udtryk for, at hun ikke er i sync med V-regeringens indsats på flygtningeområdet. Arkivfoto

Venstres lokalformand i Norddjurs gav fredag i BT udtryk for, at hun ikke er i sync med V-regeringens indsats på flygtningeområdet. Arkivfoto

Flygtningedebat:

V-lokalformand tager afstand fra tonen i debatten

Inge Dorte Mandrup, formand for Venstre i Norddjurs og medlem af Venstres hovedbestyrelse, skoser sit parti for at halse efter Dansk Folkeparti

Af
Af Lars Norman Thomsen

Forud for Venstres hovedbestyrelsesmøde fredag i København tog Venstres lokalformand i Norddjurs, Inge Dorte Mandrup, bladet fra munden i BT fredag 15. januar 2016 om Venstre-regeringens holdning til flygtninge.
Inge Dorte Mandrup, der også sidder i hovedbestyrelsen, gav udtryk for, at hun ikke kan lide tonen i debatten og ikke føler sig tryg ved Venstres politik.
"Jeg tror, ligesom Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Andreas Kamm, at flygtninge er nogle, der flygter væk fra noget. Jeg tror ikke, det er for sjov, at de rejser mange tusinde kilometer væk, bliver adskilt fra deres familie og skal finde et ståsted i et fjernt land. Og jeg synes, det er uheldigt at vi påtvinger dem dårlige løsninger som f.eks. teltlejre, når der utvivlsomt er ledige kvadratmeter andre steder," sagde Inge Dorte Mandrup til BT.
Inge Dorte Mandrup gav på samme plads udtryk for, at hun er tilhænger af regulere tilstrømningen af flygtninge til Danmark, men uden, at Venstre skal halse efter Dansk Folkeparti i stærk konkurrence med Socialdemokraterne.
"Selvfølgelig er flygtningekrisen en udfordring, men jeg mener nu også især, at det er vælgerflugten til Dansk Folkeparti, vi ligger under for. Og det synes jeg er uheldigt," lød det fra Venstres lokalformand i Norddjurs ifølge BT.

På linje med Gunnar Sørensen

Inge Dorte Mandrup har de seneste to år været næstformand for bestyrelsen i Djurs Mad I/S - det fælles køkken i Auning, som Norddjurs og Syddjurs Kommuner driver i fællesskab.
Formandsposten varetog partifællen Gunnar Sørensen, byrådsmedlem i Syddjurs frem til december 2015.
Ved årsskiftet overtog Mandrup formandsposten, fordi den går på skift mellem Norddjurs og Syddjurs.
Netop Gunnar Sørensen udtrykte på et byrådsmøde i Syddjurs i december 2015 samme tanker, som Inge Dorte Mandrup giver udtryk for i artiklen i BT.
Det skete i direkte debat med Dansk Folkepartis tidligere MF'er, Per Dalgaard.
Per Dalgaard sagde til sine byrådskolleger, at de var "naive", hvis de gik og troede, at flygtninge og indvandrere vil være en ressource for Syddjurs ud i fremtiden.
Venstres Gunnar Sørensen replicerede, at Per Dalgaards synspunkter efter hans mening var ude i hampen.
Per Dalgaard havde inden da sagt til samme Gunnar Sørensen, at de flygtninge, der kommer til Syddjurs, ikke synes om hverken Gunnar Sørensen og hans kones tøjstil eller den mad, som familien Sørensen sætter til livs.
 

Publiceret 16 January 2016 12:39