Streetkulturens fysiske centrum på Djursland, Kraftværket.com, i det tidligere halmvarmeværk på Djursland, har nu Syddjurs Kommune som ejer

Streetkulturens fysiske centrum på Djursland, Kraftværket.com, i det tidligere halmvarmeværk på Djursland, har nu Syddjurs Kommune som ejer

Streetkultur:

Syddjurs Kommune ejer nu Kraftværket.com

Salgsprisen for det gamle halmvarmeværk i Kolind er fastsat til 1,2 mio. kroner

Af
Af Lars Norman Thomsen

?Syddjurs Kommune har købt det tidligere Kolind Halmvarmeværk på Engvej for 1,2 mio. kroner. Overtagelsen skete ved årsskiftet. Det bekræfter PUK-udvalgsformand Kirstine Bille (SF).

Siden slutningen af 2012 har bygningerne været hjemsted for det fælleskommunale ungdomsprojekt Kraftværket.com, som Syddjurs og Norddjurs har drevet sammen.

Før da blev der indgået en lejeaftale med ejerne af lokaliteterne, Kolind Halmvarmeværk a.m.b.a., som dækker over navnene på 18 lokale landmænd, der i storhedstiden leverede halm til værket som forsynede Kolind med varme.

Streetkulturen

Kraftværket.com har været et forsøg på at skabe organiserede rammer og et miljø for streetkulturen på Djursland i alle dens former: BMX, trial, skatere, inliners, klatresport, graffiti og hiphop.

“Projektet skal give unge mennesker et rum til at dyrke deres passion på lige fod med alle andre sportsgrene og idrætsudøvere på Djursland,” står der således nedfældet i samarbejdsaftalen mellem Norddjurs og Syddjurs.

Helt efter bogen

Det er helt efter bogen, at Syddjurs Kommune nu overtager ejerskabet af det tidligere halmvarmeværk.

“Det var aftalt politisk, at vi i slutningen af 2015 skulle tage stilling til et køb,” siger Kirstine Bille.

Hun henviser til, at der er i allongen (en tilføjelse til en aftalen, red.) til lejeaftalen gældende for 2015 var aftalt, at såfremt der indgås købsaftale med baggrund i et gennemsnit af to uvildige ejendomsmægleres vurderinger, fratrækkes der 100.000 kroner i købesummen forudsat, at købsaftalen var indgået inden 15. oktober 2015.

Kraftværket.com bliver i fremtiden organiseret under Ungdomsskolens hat, men den nuværende styreform på stedet pilles der ikke ved, ifølge PUK-udvalgsformanden. Den bygger primært på frivillighed og engagerede forældres opbakning og synlighed.

“Vi arbejder lige nu på at få en lejeaftale med Norddjurs Kommune på plads, så Kraftværket.com fortsat bliver et projekt, der henvender sig til børn og unge på hele Djursland og andre, der gerne vil være med,” siger Kirstine Bille.

Har eksproprieret vejen

Syddjurs Kommune har tillige valgt at ekspropriere jordvejstrækningen fra byens omfartsvej og ud til Kraftværket. Det er sket for at undgå, at en emsig lodsejer via sindrige tiltag kan fortsætte med at forhindre kørsel på strækningen.

Ekspropriationssagen optræder som lukket sag på denne uges dagsorden i Udvalget for Natur, Teknik og Miljø.

  • Det tidligere Kolind Halvarmeværk a.m.b.a er beliggende på adressen Engvej 18 i Kolind
  • Det har et bygningsareal på 1.225 m2 og et grundareal på 7.384 m2
  • Kolind Halvarmeværk a.m.b.a har 18 andelshavere, ifølge en af andelshaverne, landmand Niels Hougaard, Tjerrild
  • Blandt andelshaverne er borgmester Claus Wistoft (V), der i hele sagen om købet har været erklæret inhabil
  • Købspris 1,2 mio. kroner deles mellem de tidligere ejere, de 18 andelshavere, i forhold til deres ejerandele

Publiceret 13 January 2016 10:53