Debat Norddjurs:

Hvis vindmølleplan død - S klar med ny grøn plan

Af Inge Dideriksen, på vegne af Den socialdemokratiske fællesledelse i Norddjurs:

"Først og fremmest et godt nytår og tak for et 2015, hvor I har gjort det godt. I har vist, at Socialdemokraterne i Norddjurs tager ansvar og viser lederskab for udviklingen af hele Norddjurs Kommune. Socialdemokraterne er nemlig ikke et enkeltsagsparti eller et parti for et enkelt lokalområde af Norddjurs. Vi er partiet, der favner hele kommunen og tager beslutninger for alle, ung som gammel, ressourcestærk som socialt udsat.

I har gået forrest i beslutninger, der styrker vores indsats for bedre velfærd og beskæftigelse i Norddjurs samtidig med, at I har stået på mål for nødvendige besparelser. Hvis vi ikke har styr på økonomien, har vi heller ikke styr på velfærden.

Vedrørende den pågående diskussion og debat om evt. opstilling af vindmøller i Norddjurs er der en høringsfase i gang, og hvad kommunalbestyrelsen (kb) vedtager, og hvad de enkelte medlemmer mener, skal i respekt for høringsfasen - først meddeles, når der tages endelig stilling i kb i foråret.

Pia Bjerregårds melding om ikke at stemme for opstilling af vindmøller på land ændrer ikke på dette.
Men hvis kommunalbestyrelsen ikke endeligt vedtager de forslag, der er sendt i høring i en eller anden form, så vil Norddjurs Kommunes vindmølleplan være politisk død.

Det vil være ganske grotesk. Vindmølleplanen er vedtaget af en enig kommunalbestyrelse og projektansøgerne har sendt deres ansøgning til vindmølleprojekter i de enkelte områder i tillid til, at en enstemmigt vedtaget vindmølleplan ville betyde, at projekterne vil blive modtaget positivt.

For fællesledelsen at se har den socialdemokratiske gruppe og borgmesteren loyalt arbejdet for det, som en enig kommunalbestyrelse har vedtaget. Men viser det sig ikke muligt at gennemføre det, fordi et flertal i kommunalbestyrelsen springer fra det, de selv har stemt for, så ønsker vi, at den socialdemokratiske gruppe sætter sig i spidsen for et sporskifte, der i endnu højere grad markerer Norddjurs som en grøn kommune, der går foran i grøn energiproduktion på alle mulige måder. Det gælder også produktion af energi fra vindmøller, der er en afgørende del af socialdemokraternes fælles målsætning. Klimaudfordringerne er ikke blevet mindre, og behovet for handling er kun blevet større, det tror vi, faktisk, at flertallet af borgerne er enige i.

Viser det sig derfor, at den nuværende vindmølleplan er politisk død, vil vi derfor allerede nu sige, at vi vil gå foran med en ny energi- og klimaplan. Vi håber, det vil kunne ske med bred opbakning fra borgerne i Norddjurs og bred politisk opbakning i kommunalbestyrelsen.
Godt nytår."

Publiceret 13 January 2016 21:45