Bjarne Rasmussen og Tina Buus lægger begge vægt på, at der er tale om et samarbejde mellem to ultra-lokale virksomheder.

Bjarne Rasmussen og Tina Buus lægger begge vægt på, at der er tale om et samarbejde mellem to ultra-lokale virksomheder.

Velbekomme:

MadXpressen i Allingåbro leverer mad til Pindstrup Centret

Nyt erhvervssamarbejde mellem to lokale virksomheder

Af
Anette Bonde

Et nyt kapitel er startet på Pindstrup Centret og forsåvidt også i MadXpressen i Allingåbro. Fra november lukkede Pindstrup Centret sit køkken og afskedigede sit køkkenpersonale og i stedet er det nu MadXpressen, der leverer den fulde forplejning til centrets kursister.

Travl januar

MadXpressen har i forvejen frokostordninger med virksomheder i Randers og på Djursland og er selvfølgelig også meget brugt i forbindelse med private fester og andre arrangementer. Men det er den første kontrakt, hvor MadXpressen står for al mad til en stor kursusvirksomhed.
“Nu tager vi bestik af det første halve år og ser hvordan det går. Daglige aftaler er vigtige for os, for vi har jo rigeligt med weekendarrangementer,” lyder det fra Bjarne Rasmussen, MadXpressen.
Det tegner allerede godt. Bjarne Rasmussen fortæller, at januar plejer at være en stille måned.
“Men det bliver det absolut ikke i år.”

På tale i flere år

Tina Buus, daglig leder af Pindstrup Centret, fortæller, at det i flere år har været på tale at lukke køkkenet.
“Hen over året har vi flere stille perioder, og vi har også kunnet mærke krisen. Det er dyrt at have kokke ansat,” konstaterer hun.
Pindstrup Centret vil have samme funktion udadtil, men for de kursister, der køber hele pakken, vil det være MadXpressen, der leverer maden. I og med at centret har lukket sit køkken, er stedet blevet omklassificeret til Modtagerkøkken, hvilket betyder, at kursisterne/lejerne også kan vælge selv at stå for maden.
Lige som Bjarne Rasmussen venter også Tina Buus sig meget af det nye samarbejde.
“Pindstrup Centret har altid været kendt for sin gode mad, og det vil MadXpressen leve op til - de omtales altid positivt.”

Kursuscenter og forening

Pindstrup Centret har to grene. Dels fungerer det som et kursuscenter med mødelokaler, værelser og 20 tdr. land natur lige uden for vinduerne. Samtidig er det en forening gennem 40 år, hvor formålet er at integrere børn og unge med og uden handicap.
For eksempel er der hvert år sommerlejre for børn en uge ad gangen. På hver lejr er der 50 børn hvoraf halvdelen er handicappede, fysisk, psykisk eller socialt. Femten frivillige deltager også.
“Her kan de få lov at være sig selv uden at blive vurderet og bedømt som i det daglige. Og det er fantastisk at se, som børn bare kan finde ud af at hjælpe hinanden. Det burde alle børn opleve”, smiler Tina Buus.
Læs også: Rettelse: Kokkene blev ikke opsagt på Pindstrup Centret

Pindstrup Centret råder over 20 tdr. land natur. Der er blandt andet shelters, bålpladser, svævebaner, boldbaner, hoppeborg, legeplads med amfiscene, mooncars, forhindringsbane.

Publiceret 12 January 2016 11:00