Socialdemokratiets gruppeformand, Ole Bollesen, anbefaler, at skolerne i Syddjurs får mulighed for, på forsøgsbasis, at placere konfirmationsforberedelse som en del af den understøttende undervisning. Foto: Lars Norman Thomsen

Socialdemokratiets gruppeformand, Ole Bollesen, anbefaler, at skolerne i Syddjurs får mulighed for, på forsøgsbasis, at placere konfirmationsforberedelse som en del af den understøttende undervisning. Foto: Lars Norman Thomsen

Konfirmationsforberedelse:

Ole Bollesen anbefaler forsøgsordning

Socialdemokratiets gruppeformand ser personligt gerne, at konfirmationsforberedelse bliver en del af den understøttende undervisning i folkeskolerne i Syddjurs, men temaet har endnu ikke været drøftet i gruppen

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Vi lever i en kristen kultur, så jeg har ingen betænkeligheder ved, at konfirmationsforberedelse for 7. og 8. klasse bliver en del af den understøttende undervisning i folkeskolen," siger Socialdemokratiets gruppeformand Ole Bollesen.

"Men det er min personlige holdning. Vi har ikke drøftet det i vores gruppe endnu," tilføjer han.
Læs også:
Forsøg: Venstrefløjens apostle vil diskutere konfirmationsforberedelse i byrådssalen
Konfirmationsforberedelse:JA fra ministeren til Syddjurs
Konfirmandforberedelse: Syddjurs har fået en forhåndstilkendegivelse
Konfirmandforberedelse: Kortere skoledage til konfirmander i Syddjurs?
Debat Norddjurs: Ja, til konfirmationsforberedelse i skoletiden som en mulighed
Debat: Konfirmationsforberedelse - hvad sker der lige Norddjurs politikere?
Konfirmandundervisning: Den enkelte skole i Norddjurs bestemmer selv
Konfirmation: Har Venstre i Norddjurs mistet grundlæggende værdier?
Debat Norddjurs: Konfirmationsforberedelse - V, I, S og SF for topstyring og ensretning

Understøttende undervisning er læringsaktiviteter, som ligger udover folkeskolens faste fag og emner, og er et barn af den ny folkeskolelov.

Socialdemokratiet er ikke repræsenteret i Udvalget for Familie og Institutioner, hvor spørgsmålet om konfirmationsforberedelse som en del af den understøttende undervisning i folkeskolerne blev endevendt, fordi Undervisningsministeriet har godkendt Syddjurs som en af de kommuner, som på forsøgsbasis kan placere konfirmationsforberedelse i skolernes undervisningstid med to timer om ugen.
Et stort ønske fra præsterne i Syddjurs, som de seneste par år har måttet ty til at placere den ugentlige konfirmationsforberedelse umiddelbart i forlængelse af en i forvejen lang skoledag.

Tyder på flertal

I udvalget sagde et snævert 3-2 borgerligt flertal ja til, at skolerne kan deltage i forsøget, mens mindretallet, SF og Enhedslisten, bad om at få sagen i byrådssalen.

Her bliver netop Socialdemokratiets holdning afgørende i forhold til, hvad vej flertallet vipper, men med Bollesens tilkendegivelse, selv om den foreløbig står for hans egen regning, tyder meget på, at Syddjurs Kommune snart kan meddele Undervisningsministeren, at kommunen siger ja tak til at deltage i forsøget.

Publiceret 12 January 2016 19:13